Věřili byste tomu, že jsem až letos byla v podstatě poprvé v zimě na horách? Moje rodina vždycky preferovala léto a za sněhem jsme se nikdy dobrovolně moc nehrnuli. Vrchol mého dětství bylo sáňkování na kopci u babičky. Nikdy jsem nelyžovala, nikdy jsem nestála na snowboardu. Prostě to pro mě byl vždycky trochu neznámej svět. A pak jsem si vzala hokejistu, co miluje snowboard a na hory by nejraději jezdil pořád 😀 Vždycky jsem tím pádem věděla, že mě to jednou nemine, haha. Když jsem ale teď poprvé vyjela sjezdovkou nahoru a poprvé viděla ty zasněžené hory, zatajil se mi dech.

Byli jsme pozváni do krásného hotelu Grosslehen, který má kromě pokojů v hlavní budově i chalety, kde jsme bydleli my. Každý má kromě 3 ložnic, 2 koupelen a kuchyně také soukromou saunu a TV room s krásným výhledem.

První den hodně sněžilo, takže jsme si udělali jen kratší procházku za zvířátky (na hotelu je i malá farma) a v blízkém okolí. Odpoledne už sněžilo tak, že se moc nedalo být venku, tak jsme zbytek dne strávili v našem chaletu a nasávali útulnou předvánoční atmosféru.

Jestli jsme si něco vážně užívali, bylo to jídlo. V hotelu vaří fantasticky a všechno bylo vynikající. Při příjezdu na nás čekalo i domácí cukroví.

V sobotu dopoledne jsme vyrazili na Fieberbrunn, který je od Grosslehen asi jen 5 minut jízdy autem. Tip pro všechny s elektroautem – přímo před lanovkou je několik nabíječek a můžete tak parkování i efektivně využít. Vedle lanovky je půjčovna vybavení, kde jsme dětem vzali tyhle skvělé boby s madlem.

Měli jsme štěstí na nádherné slunečné počasí, takže to bylo opravdu kouzelné. Prošli jsme se, dali si oběd, Isa si zajezdila na bobech, ale hlavně jsme se celou dobu kochali výhledem na zasněžené hory. Vlog z naší zimní dovolené si můžete prohlédnout tady:

Krásný konec roku vám všem <3

-obsahuje affiliate odkazy-

One comment

Reply

Na horách je krásně! Má to své kouzlo 🙂 a to vaše ubytování bylo naprosto boží! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.