Ačkoli nejsem velký milovník chladného počasí, každý rok se vždycky moc těším na to, až zase vytáhnu své nejoblíbenější kabáty. Dokonalý kabát pro mě musí splňovat několik hlavních kritérií. Zaprvé – kvalitní materiály a zpracování. V ideálním případě by měl být z přírodních materiálů jako je vlna nebo kašmír, a když je vyroben precizně a eticky, je to třešnička na dortu. Zadruhé – nadčasový střih, který nevychází z módy. Ráda si za kvalitní kabát připlatím, ale tím pádem i očekávám, že ho budu využívat několik let, ne jen jednu sezónu. Za třetí – neutrální barva, která se dá snadno kombinovat, nejraději mám černou a odstíny béžové.

Investice do kvalitního kabátu se dle mého názoru vážně vyplatí. Nejen, že vám v něm bude větší teplo, ale s trochou péče vám v šatníku vydrží dlouhé roky.

Černý dlouhý kabát od Ivy & Oak, udržitelné značky z Berlína, jsem si pořídila před dvěma lety. Je vyroben ze 100% vlny. Nejčastěji ho nosím jen tak otevřeně, ale má i pásek, kterým můžete zdůraznit siluetu. Vzala jsem si velikost 32 – obecně má Ivy & Oak hodně oversized střihy, takže pokud váháte mezi velikostmi, zvolte tu menší.

Všechny kabáty, o kterých tu dnes píšu, jsou moje oblíbené. Ale kdybych si měla vybrat jen jeden, byl by to tenhle The Curated. S přehledem se po všech stránkách vyrovná kabátům, které stojí i několikanásobně tolik. The Curated je brand původem z Norska, kabáty vyrábí eticky v menší továrně v Mongolsku. Jejich Classic Coat je lehoučký, neuvěřitelně hebký na dotek, má dvě výrazné kapsy, pásek na županové zavazování a složení je 70 % vlna, 30 % kašmír. Co víc si přát!

Můj nejnovější kabátový přírůstek, který ale hned obsadil první příčky mých oblíbenců. 100% vlna, skvělý střih, krásná neutrální barva. Mám velikost XS a nosím ho pohodlně od podzimu jen s tričkem, ale i teď se svetrem a šálou.

Další můj béžový oblíbenec je tenhle krátký oversized kabátek. Obsahuje 75 % vlny, takže hezky zahřeje i v těch největších mrazech. Velké plus, které jsem na konci loňského a začátku letošního roku hodně ocenila, je to, že se mi pod něj vešlo jak těhotenské bříško, tak nosítko s miminkem. Nejčastěji ho nosím k jednoduchým nebo i trochu sportovnějším outfitům, ale dá se krásně zkombinovat i s něčím elegantnějším.

Last but not least, můj Classic Coat v barvě Bone, překrásné světlé béžové s jemným nádechem do růžova. Byl to můj úplně první kousek od The Curated, a mám dojem, že i první opravdu kvalitní kabát, do kterého jsem investovala. Letos ho nosím už čtvrtou sezónu a pořád vypadá dokonale, jako kdybych si ho koupila včera.

Poměrně častý dotaz od vás je, jak se o tyhle kousky starám. Naprosto upřímně – nijak zvlášť. Na léto se snažím je ukládat do vaku na oblečení, aby se na ně neprášilo, a když je výjimečně potřeba a jsou někde vyloženě špinavé, odnesu je do kvalitní čistírny (v Praze můžu doporučit Royal Clean).

S láskou, M.

-obsahuje affiliate odkazy-

11 comments

Reply

HURÁ 🫶😊

Reply

Já jsem tak ráda, že zase píšete, ještě víc by se mi líbilo kdyby to bylo i v angličtině jak jste psala dřív. Těším se na další příspěvky a mějte se krásně.

Reply

Hezký den, Jitko, do angličtiny můžete blog přepnout v levé horní části blogu 🙂

Reply

Markétko, skvělý článek, tento formát se mi moc líbí! Těším se na další, nejen fashion, tipy:)

Reply

Markétko, jsem tak ráda, že jsi zpátky! 🤍

Reply

Skvělý článek a krásné fotky. Ale nedá mi to, a musím říct, že rifle s širokými nohavicemi jsou opravdu hrůza. A bohužel mi připadá, že nesluší ani tobě, a to tobě sluší téměř všechno.

Reply

Ahojky Markétko, krásné fotky. Můžu se zeptat na co fotíš a v čem fotky upravuješ? Děkuji za odpověď

Reply

Waau nadherny insoiratovno clanek, jsem moc rada ze opet si zacla prispivat na blog ❤️

Reply

Dobry den, jakou mate velikost Classic Coat ?Dekuji.

Reply

Všetky kabáty sú krásne a nový formát blogu tiež ! 🙂

Reply

Konečně jsi zpět, my co nemáme instagram, tak to velmi oceníme. Chyběla jsi tu. 😍😍😍❤️
Prosím přídavek dal své inspirace na módu a vše jiné. Jsi úžasná a velmi inspirativní žena🌹🌹🌹

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.