V sobotu jsem vám ve vlogu ukazovala recepty na 3 druhy zdravého cukroví, a tak jsem si řekla, že by bylo fajn je pro vás sepsat na jedno místo (a pro neangličtináře s českým překladem). Všechno je hrozně jednoduché a rychlé – a hlavně výborné na chuť. Tak jdeme na to!

KOKOSOVÉ KULIČKY
(původní recept tady)

Zdravější verze výborného Raffaela! Budete potřebovat: 1/2 hrnku strouhaného kokosu, 1/2 hrnku mandlové mouky, 2 lžíce medu, 2 lžíce kokosového oleje, 1 vanilkový lusk, špetku soli.

Všechny ingredience smícháme (můžeme použít mixér) a vznikne nám sušší hmota, ze které vytvoříme malé kuličky, které nakonec obalíme ve strouhaném kokosu. Dáme na 30 minut do ledničky a je hotovo!

Pokud byste chtěli tip na skvělý mixér, doporučuju tenhle náš (nebo novější tady!)

BANÁNOVO-ARAŠÍDOVÉ SUŠENKY
(původní recept tady)

Tyhle sušenky jsou moje nová závislost. Budete potřebovat: 1 hrnek datlí (doporučuju namočit je předem ve vodě), 1 zralý banán, 2 lžíce arašídového másla, 3/4 hrnku mandlové mouky, 3/4 hrnku ovesných vloček.

Nejprve umixujeme samotné datle, ve kterých mohou zůstat menší nerozmixované kousky. Přidáme banán, arašídové máslo a opět umixujeme, dokud se ingredience hezky nespojí. Nakonec přisypeme vločky a mandlovou mouku a směs naposledy umixujeme. Vznikne nám lepkavé těsto, ze kterého vytvoříme menší sušenky a vyskládáme je na pečící papír. Můžeme je dozdobit čokoládou, oříšky nebo sušeným ovocem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 175 stupňů cca 10 minut. Nebojte se, že sušenky nebudou po vyndání křupavé, je to tak správně (měly by být ale dostatečně upečené).

SUŠENKY S ČOKOLÁDOU A LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY
(původní recept tady)

Na poslední sušenky budete potřebovat: 1 hrnek mletých lískových oříšků, 1/3 hrnku nakrájených lískových oříšků, 1/2 hrnku datlí, 2 lžíce kakaa, 1 vajíčko, špetku soli.

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Pokud si budeme tvořit „mouku“ z lískových oříšků sami, rozmixujeme je, dokud nemají sypkou konzistenci. Pokud v mouce zbyde pár větších kousků, nic se neděje. Potom rozmixujeme datle s vajíčkem, měla by nám vzniknout hezky lepkavá pasta. V míse smícháme oříškovou mouku, pastu z datlí a vajíčka, kakao, nakrájené oříšky a špetku soli. Z těsta vytvoříme sušenky a rozprostřeme je na pečící papír. Můžeme dozdobit nakrájenými oříšky a čokoládou (my jsme pár kousků dávaly i dovnitř). Pečeme cca 10 minut.

Dobrou chuť! <3

9 comments

Reply

Tak to vypadá úžasně https://marketafrank.com

Reply

Raffaello kuličky jsou mé nejoblíbenější cukroví! Vypadají skvěle a dle tvé reakce tak i chutnají – díky za tip! :))

Reply

Musím něco z těch dobrot vyzkouset

Reply

To vypadá dobře, hlavně ty arašídové sušenky! Rozhodně zkusím, krásný Vánoční čas ♥

Reply

Všechny tři zní moc dobře, už jsem nakoupila suroviny a vyzkouším je všechny 🙂

Simple living: Minimalistické vánoce

Reply

Vynikajúce, skúšala som všetky 😀 Tie guličky sú naj <3

Reply

Marketko, chci se zeptat, prispivate na vanoce na nejakou charitu, popr. na jakou? Jaka oblast je Vam blizka? Iv.

Reply

Vypadá to moc dobře. Jelikož nemůžu arašídy ani lískáče, tak pro mě je jen první recept. Chtěla jsem se zeptat na nějaký typ, kde snadno koupit mandlovici mouku?

Reply

toto je presne cukroví podľa mojich predstáv 🙂

WHEN PIGS FLY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.