Hlásím, že jsem zpátky mezi živými! 😀 Moc mě mrzí, že jsem teď nebyla schopná přidávat příspěvky jako obvykle, ale kašel, o kterém jsem mluvila ve vlogu, mě skolil takovým způsobem, že to doteď nechápu. Už se mě drží přes dva týdny a musím zaklepat, že poslední dny je mi už mnohem líp (můžu se v klidu vyspat!), ale pořád to není 100%. Snad už jsem ale u konce a doufám, že mi trochu pomůže i mořský vzduch. Zdravím vás totiž z Valencie!


I’m back and alive! 😀 I’m so sorry I haven’t been active as usual here on the blog, but the cough I’ve mentioned earlier was literally so bad, I don’t get it. It’s been more than two weeks and I’m still not healthy, but I’m happy that the last few days have been much better (and I can finally sleep through the night!). But I hope it’s gonna be gone soon and hopefully the fresh sea breeze will help me as well. We’re in Valencia right now!

Dneska jsme vstávali ve 4:30, brzy ráno jsme nasedli do letadla do Frankfurtu, odkud jsme pokračovali do Valencie. Ubytovali jsme se v hotelu Vincci Lys, který je přímo v centru města a protože rádi všude chodíme pěšky, je to pro nás skvělá výchozí poloha.


We got up at 4:30 AM today to catch an early flight to Frankfurt, where we transferred to a flight to Valencia. We’re staying at Vincci Lys hotel, it’s in the city centre which is amazing because we like to walk a lot while traveling so it’s the perfect starting point.

A další výhoda bydlení v centru – spousta skvělých restaurací! Dorazili jsme zrhuba v 1 odpoledne, takže jsme umírali hlady. Zašli jsme si na oběd do bistra Be Green, já jsem si dala jejich quinoa bowl a zelené smoothie.


Another advantage of staying in the city centre – lots of nice restaurants! We arrived at 1 PM so we were starving. We went to Be Green for lunch, I had their quinoa bowl and a green smoothie.

A pak jsme vyrazili na menší procházku po centru. Jen tak, bez cíle – tak to máme nejradši, obzvlášť během prvního dne cestování, kdy jsme trochu rozlámaní z letadla a teprve se rozkoukáváme.


Then we walked around for a bit, just for fun with no destination – that’s what we love, especially on our first day when we’re still a bit tired from the plane and everything is new for us.

Na další dny si ale vytvoříme alespoň nějaký itinerář 🙂 Máme obrovské štěstí na počasí, každý den by mělo být přes 20 stupňů (o víkendu dokonce 24!) a sluníčko.


But we’re gonna make a little itinerary for the next few days 🙂 We’re very lucky with the weather, it’s supposed to be over 20 degrees every day (even 24 on the weekend!) and sunshine.

Zatím nás město nadchlo <3


We’ve loved the city so far <3

Na každém rohu tu jsou stromy s mandarinkami, pomeranči,


There are lots of trees with tangerines, oranges,

.. nebo s citróny!


.. or lemons!

My jsme teď zpátky na hotelu, ale za chvíli budeme vyrážet na večeři s Vildy kamarádem, který tu žije. Jdeme na paellu, nemůžu se dočkat! Poprvé jsem ji měla před rokem v Barceloně a od té doby, co jsme začali plánovat výlet do Valencie, na ni mám hroznou chuť! 😀 Užijte si večer <3


We’re back at the hotel now and soon we’re gonna head out for dinner with my husband’s friend who lives here. We’re gonna have paella, I can’t wait! I had it in Barcelona last year for the first time and since we started planning our trip to Valencia, I’ve been craving it so much! 😀 Have a lovely evening <3

14 comments

Reply

Tak moc mi chyběly tvoje články <3 Užijte si Valencii, zatím to vypadá krásně 🙂

Reply

Mně takyy! <3 Děkujeme 🙂 x

Reply

Na článek jsem čekala jako na smilování! 😀 Nádherné fotky, doslova závidím to krásné počasí, užívejte na maximum! :)) Jinak paellu miluju, tak ať ti chutná! 🙂

Reply

Hehe <3 Děkujeme moc! x

Reply

Krásný článek.. Když cestujete, nebojíte se nějakých nemocí, které tam třeba hrozí nebo jiných nebezpečí? :))

Reply

Děkuju 🙂 Nebojíme, to by člověk upřímně nemohl vylézt z domu, kdyby se měl bát všeho 😀 Cokoli se nám může stát jak v Praze, tak v cizině. Nehledě na to, že většina lidí posuzuje realitu hlavně podle médií, které všechno dost zveličují 🙂

Reply

moc krásné moc vám to přeji a troch závidim užijte si to už se tešim na video z dovči snad bude

Reply

Děkuji, videa budou nejspíš 2! 🙂

Reply

Ahoj Markét! Byla jsi u doktora, když se tě ten kašel držel tak dlouho? 🙂 Jinak krásné fotky, taky bych někam vyrazila, ty teploty okolo 0 už mě nebaví.

Reply

Ahojky, byla, bohužel mi ale stejně moc nepomohl :/ 😀 Mám to stejně, už mám zimy plný zuby, nemůžu se dočkat jara <3

Reply

Tyhle cestovatelské články mám nejradši! Užívejte a těším se na další článek ♥ Citroník je boží, můj pomalu a postupně umírá 🙁

Reply

Děkujem <3 To jsem ani nevěděla, že ho člověk může mít doma 🙂 Jsem antitalent, u nás doma přežívá jen jedna kytička, kterou zabít ani nejde 😀 😀

Reply

Dobrý den, Markét ?, mohu se prosím zeptat na sukni/šaty z Instagramu – vypadají, že jsou z moc příjemného materiálu, odkud jsou? Děkuji…

Reply

Brzy bude outfit post <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.