Je čas na shrnutí února! Na jednom se asi shodneme – byla zima 😀 Nevěřila jsem, že někdy v Praze zažiju tolik sněhu, a už vůbec jsem nevěřila, že by se nám někdy povedlo bruslit na rybníku v parku uprostřed města.

Procházky po centru miluju. I když je zataženo a pochmurno. Praha je nádherná za jakéhokoli počasí, obzvlášť takhle zeshora <3

Rekonstrukce samozřejmě bylo a je jedno z hlavních témat naší domácnosti. Během února se udělaly všechny dělnické práce (bourání zdí a příček, lehká změna dispozice..), pak takové ty práce, co nejsou na první pohled tolik vidět (srovnávání zdí, přetažení elektřiny..), každopádně výsledek je: 1. všechny hrubé práce máme hotové a už nás čeká jen to hezké, 2. zatím se nic nepodělalo! (ťuk ťuk) a SVÍTÍME! Každý malý pokrok = obrovská radost. Vybírali jsme si vypínače a zásuvky, nakonec jsme zvolili variantu na horní fotce vpravo, připadala nám taková minimalističtější a modernější.

Mamko, co tam máš?

Aneb jak si zpříjemňujeme lockdown. Občas si říkám, že si objednáváme jídlo až moc často, ale na druhou stranu jsem ráda, že můžeme podpořit naše oblíbené podniky v téhle těžké době, navíc si myslím, že vaření v nové kuchyni si budu fakt užívat a tak nějak přirozeně tu dovážku omezíme 😀

Turistka ve vlastním městě. Pamatuju si, jak jsme si loni s Vildou říkali: „Musíme rychle na procházku do prázdného centra! Takhle bez turistů to tady už nikdy nezažijeme!“ … o rok později … no 🙂 už by to nějaké ty turisty chtělo!

Kávičky a procházky.

A další procházky. Miluju to. Myslím, že kdybychom neměli Isabelku, nedonutila bych se každý den chodit na dlouhé procházky. S kočárkem to ale jde samo a díky bohu za to. Mám alespoň nějaký pravidelný pohyb a změna prostředí je super na psychiku.

Jeden mrazivý outfit & Isi v obýváku

Asi Sofču brzo zaměstnám jako editora.

Jedna něžná radost. Na svatbu kamarádů, která se, moc doufám, uskuteční.

Volání jara <3

Návštěva u rodičů, když se to ještě mohlo. Snad se brzy zase dočkáme. Do té doby jsem vděčná, že existují videocally.

Praha je láska.

Instagram versus realita, mama edition 😀

All time favorite avokádový chlebík (bezlepkový s vajíčkem navíc) ze Smetanaq. Mohli bychom to jíst pořád.

Doma s mýma kočičkama. Díky nim je celý lockdown o dost snesitelnější.

Jaký byl váš únor?

17 comments

Reply

Teda! Isabelka je hrozný rychlík ve vývoji! Sedí a staví se už tak brzo? To rodiče musí pěkně zaměstnat. 🙂 Krásné fotky a moc mě tenhle formát měsíčního deníku baví.

Reply

Ahoj Markét,
teda tohle Tvoje únorové shrnutí mě fakt bavilo! V tom bílém kabátu ti to děsně sekne. 🙂
My se snažíme doma vydržet, užívat si maličkosti a zůstávat optimističtí, i když přiznávám, že ne vždy to jde snadno 😉
Už se těším na jaroooo:)

Reply

Ahoj Marketka, pri každej tvojej fotke alebo vlogu mám oveľa lepšiu náladu v tejto nepríjemnej dobe. ? Prajem veľa zdravíčka a radosti z malinkej?

Reply

Ahoj Markétko,
Dívala jsem se na vás živý podcast , a zaujalo.mne jak jste mluvily o tom že nechcete být někde typicky zaměstnané, ale spíš byste chtěly podnikat samy za sebe. Jak ale k člověku přijde nápad, nebo jak si má vybrat v čem a jak začít podnikat? Mě ta představa že si budu sama řídit den a práci hrozně láká, ale vůbec nevím do čeho se pustit, s čím začít.. Měla bys prosím nějaké tipy do zacatku? Moc děkuji,!

Reply

Kristy, to me opravdu moc tesi <3 Děkujeme!

Alenko, dekuji za zajimavy dotaz 🙂 Pokud necitis, ze te to nekam konkretne tahne, tak bych doporucila proste pokus/omyl a nevzdat se. Ja treba dlouhe roky vedela, ze chci blogovat na full-time a byt sama sobe sefem, takze jsem si za tim sla, a kdyz jsem toho dosahla, vedela jsem, ze chci dal podnikat a vytvorit neco sveho, ale taky jsem hned nevedela, co to bude. Napad ke mne prisel sam a snadno na jogovem vikendu, kdy jsem uplne vypla a ponorila se do sebe. To jsou podle me dve nejlepsi cesty. Bud se snazit poslouchat nejake vnitrni ja, ktere ti napovi, ale na druhou stranu bych tim neztracela cas, pokud mas v sobe podnikaveho ducha a proste bych neco zkusila 🙂 Cokoli, co te bavi, urcite alespon par temat najdes. Muzes rozjet 9 neuspesnych businessu, ale ten 10. muze mit raketovy uspech! Drzim palecky 🙂

Reply

Ahoj, můj únor byl ve znamení starání se o kočku a koťátka, dneska je to týden, co mám jednoho drobečka doma <3 Maggie <3 ( ano, podle Simpsonových 😀 )
Přítel odjel přes celou Republiku na kurz ohledně práce (je hasič). Tak alespoň teď nejsem doma v bytě (který jsme si zrekonstruovaly) sama. <3
I když jsme doma tak si to pořád zpříjemňuji pečením a vařením a domácím cvičením. Taky se moc těším na jaro! <3 Hezký pátek! :)))

Reply

Krásný článek ?boží šaty?☺️Kde jsi prosím objednala? Dekuji

Reply

Je to na fotce vedle, Needle & Thread 🙂

Reply

Tohle měsíční shrnutí mě fakt baví?! A ty šaty jsou dokonalé

Reply

Nádherné fotky, měla jsi krásný únor! Z rekonstrukce mám také radost, teď se budu stěhovat od rodičů a právě předěláváme koupelnu a kuchyňskou linku, takže naprosto chápu tvé nadšení z každého pokroku. :))

Reply

Ty šaty vypadají překrásně! A proč jste nakonec nezvolili ty keramické vypínače? Myslím, že by se k vám hodily 🙂

Simple living: Pět tipů, jak se naučit udržovat pořádek

Reply

Keramické se nám nelíbí, připadá nám to až moc retro 🙂 Nehledě na to, že jen vypínače a zásuvky by v keramice stály asi 80 tisíc, což vzhledem k tomu, že vypínače stejně nepoužíváme (máme všude Philips Hue a ovládáme to telefonem), bylo by to asi i zbytečné vyhození peněz 🙂

Reply

Krásný článek a fotky! Vždycky mi udělají takovou radost. Moc vám fandím, přeju štěstí v rekonstrukci a těším se, že jednou budu prožívat něco podobného <3

Reply

Ahoj Markét,
musím říct, že celý poslední měsíc mi zpříjemňuješ všechny dny. Sleduji tě už 2 roky na yt a teď už je to přes měsíc, co jsme s mužem doma v karanténě a procházky nebo výlety do přírody jsou v nedohlednu, protože nám pořád není dobře. Začala jsem znovu koukat na tvé vlogy od začátku. Je to krásné, znovu s tebou procestovat Berlín, Madrid a dalších asi milion míst(ať už je to jen procházka po Praze). Potom jsem se dostala k tvým povídacím videím a vzpomněla jsem si, jak jsem vlastně narazila na tvůj kanál. Hledala jsem něco zázračného na pleť, jak jinak ?. Když jsem na tohle video před 2.roky koukala, vůbec jsem nevnímala co říkáš, musela jsem si ho hned pustit znovu. Máš tak příjemný hlas, takový uklidňující, léčivý.. jako by mi hladil duši. Prostě úžasný.
Takže můj únor byl vlastně krásný. Doma vařím, uklízím, učím se do školy, pracuji, povídám si s mužem a ve volných chvilkách mi děláš radost ty. Chtěla bych ti za to poslat velké objetí a velké díky! ??

Reply

Jee Eliško, to jsi mě úplně dojala! Mockrát děkuju, moc si toho vážím <3 <3

Reply

Markétko, odkud máš, prosím, ten dokonalý meruňkový / oranžový lak, co máš na fotkách? Vzpomeneš si, co je to za odstín a značku? Ten bude na jaro úplně dokonalý! Jinak fotky jako vždy nádherné. 🙂

Reply

Ahoj Markét, kdepak prosím tebe kupuješ ty dortíky? ? Hádám, že jsou zdravé (bez mléka, lepku), tak bych ráda našla inspiraci ? Děkuju a hezký den

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.