Náš druhý den v Barceloně jsme odstartovali návštěvou krásného nemocničního komplexu Sant Pau. Opravdu stojí za to si koupit vstupenky a jít se podívat dovnitř, je to zážitek


We started our second day in Barcelona with the beautiful hospital Sant Pau. It’s totally worth visit and I recommend buying the tickets and go inside, it’s awesome.

Po obědě jsme zamířili do Sagrada Família, kde k našemu překvapení nebyly tak šílené davy lidí (v sobotu odpoledne jsme to čekali mnohem horší). Uvnitř je to naprosto neskutečné! Rozhodně ale doporučujeme si koupit lístky předem online.


We had lunch in the city centre and then we went to Sagrada Familia. We were surprised there weren’t that many people (we thought it’s gonna be crazy on Saturday). It’s so incredible from the inside! We recommend buying the tickets online ahead.

V neděli jsme vyrazili do Parku Güell a strávili v něm celé dopoledne. Na doporučení kamarádů jsme opět kupovali lístky předem online, během sezóny se prý doporučuje je koupit i s několikadenním předstihem.


On Sunday we went to Park Güell and spent the whole morning there. A lot of people recommended to buy the tickets online, during the high season it’s  better to buy them online even a few days ahead.

V neděli jsme měli v plánu i Tibidabo, ale lanovka byla rozbitá a nebyli jsme úplně vybavení na delší túru, navíc ten den foukal hrozně studený vítr, takže jsme vlastně byli i celkem rádi a schovali jsme si to na příští návštěvu Barcelony. Stihli jsme ale alespoň nádherný západ slunce ze střechy našeho hotelu <3


We were planning to go up to Tibidabo on Sunday but the cableway was broken and we weren’t ready for a long hike, plus it was super windy and cold that day so we didn’t mind and we’ll do that next time we’re in Barcelona. But we enjoyed a lovely sunset at the rooftop of our hotel <3

A jiný výhled na město jsme si užili v pondělí, kdy jsme si půjčili kola, jezdili po pláži a odpoledne vyrazili na Montjuïc. Perfektní zakončení dne!


And we enjoyed another city view on Monday when we rented our bikes, did a nice bike ride on the beach and in the afternoon we went to Montjuïc. A perfect end of the day!

V úterý ráno jsme se už jen nasnídali a vyrazili na letiště. Barcelona byla překrásná, i když mi tam upřímně chybělo to „něco“, ten pocit, který nedokážu popsat, ale mívám ho v jiných městech, v New Yorku, Paříži, ale i třeba v Madridu. Každopádně jsme si to s manželem moc užili a ráda se tam někdy podívám znovu, příště si snad i víc užijeme teplo a pláž! 🙂 Byli jste v Barceloně? Jak se vám tam líbilo? x


On Tuesday morning we just ate breakfast at the hotel and went to the airport. Barcelona was awesome, even though I didn’t have that feeling I have in different cities. I can’t explain it, but I feel it it New York, Paris, even in Madrid. But me and my husband had a great time, that’s for sure. And we’d love to go back one day and enjoy some sun and the beach! 🙂 How about you guys, have you ever been to Barcelona? How did you like it?

16 comments

Reply

Pani, krasny fotky! <3

Reply

Děkuji 🙂 x

Reply

Nádherné fotky, úplně si mě nalákala tam jet ♥

Reply

Děkuju <3

Reply

V Barceloně jsem nikdy nebyla, ale tohle mě opravdu láká! Moc se mi líbí nápad zapůjčených kol, je to jak z filmu! 😀
http://www.terainchester.blogspot.com

Reply

To byl asi ten nejlepší zážitek z Barcelony! 🙂 x

Reply

Ja som v Barcelone ešte nebola, ale pravdupovediac nemám ju ešte najbližšie na mojom zozname. Na zozname na rok 2019 som mala Edinburgh, z ktorého sme sa s manželom vrátili včera a to spomínané „niečo“ mi tam teda nechýbalo a pácilo sa mi tam veľmi a ešte mám na zozname Miláno, ale neviem, či sa tam vobec dostaneme tento rok. Asi skôr nie ako ano, ale ako sa vravi, nikdy nehovor nikdy. 🙂 Z Barcelony mate ale krásne fotky, dnes pred spanim sa tesim na vlog 🙂

http://www.sinnamona.blogspot.com

Reply

Já ji měla na seznamu dlouho, ale pořád jsem to nějak odkládala, tak jsem ráda, že nám to vyšlo 🙂 Edinburgh musel být nádherný! A Milano rozhodně doporučuju, já tam byla už 3x a miluju to tam 🙂

Reply

V Barceloně jsem byla loni a mám podobné pocity. Je překrásná a hrozně se mi líbí ten kontrast historických památek, okolních vrcholků a pláže. ALE postrádala jsem přesně TEN pocit, který já mám osobně v Miláně.

Reply

V Miláně ho mám taky! Možná je to právě proto, že je toho v Barceloně až moc najednou, nevím.. a velkou roli asi hrají i lidé, prostě mi tam nepřišli tak milí, jako jinde 🙂

Reply

Letíme s přítelem teď ve středu a vracíme se v neděli tak se moc těším. Mimochodem krásný fotky a tvoje videa na YT úplně miluju, fakt klobouk dolů. I segra tě sleduje a to má malou dceru (9 měsíců), takže když má chvilku tak si jde pustit tvoje video 🙂 Ale líbí se mi, že máš fakt, ani nevim jak to popsat, prostě jiná ta videa 😀 asi je to i tvou osobností a to jak z tebe vyzařuje dobrá a pozitivní energie 🙂 takový lidi já miluju. Nesnáším nabručený lidi a to ty jsi úplný opak 🙂
Jen mě teď tak napadlo, na jaké stránce nebo přes jakou aplikaci jste kupovali ty vstupenky do toho parku a na Sagradu? Všimla jsem si, že je toho moc a různě nakombinovaný. Děkuju 🙂
A zdravím i manžela, taky sympaťák 😉

Reply

Krásne fotky 🙂 My sme sa ocitli neplánovane v Barcelone minulý rok s priateľom (presne pred rokom v januári/lednu) a napodiv nás neskutočne prekvapila. Práve v nej sme obaja cítili tie „vibes“ a stala sa zatiaľ naším najobľúbenejším miestom a nevieme sa dočkať, kedy tam prídeme opäť. Naozaj nádherné mesto.

Reply

V Barceloně jsem nikdy nebyla, ale ráda bych se tam někdy podívala. Dost mě překvapil Park Güell – moc se mi líbí. Jinak všechny fotečky máš krásné. ??

Reply

Byli jsme teď s přítelem v Barceloně zhruba ve stejné době jako vy – vraceli jsme se v sobotu 🙂 a vidím, že i místa jsme navštívili stejná 🙂 Jinak mi tam strašně moc chutnala paella, dávala jsem si vegetariánskou a byla výborná. Trhy La Boqueria taky neměly chybu 🙂 A s rýmou teď sedím doma taky, protože jsme byli asi jediní blázni široko daleko, kteří se koupali v moři 😀 Těším se na vlog!

Reply

Ahoj, my jsme tam byli loni a doteď na ni nedám dopustit – nejlepší destinace ze všech mých dovolených. Ale je to možná dáno tím, že obdivuji umění, tudíž veškeré památky a ta historie okolo mě moc zajímaly (tj. hlavně Guadí). Stejně třeba muzeum Picassa. Uživali jsme si taky parádní koupání v moři – mnohem lepší než Mallorca a podobně.. To, co Ti možná chybí, může být dáno tím, že jsi tam byla ve špatnou dobu. Teď je Barcelona ideální navštívit z hlediska ústupu turistů a levného bydlení, tedy pokud se blíže zajímáš o památky, v létě však je ta atmosféra úplně o něčem jiném. Pro mě takhle nemělo kouzlo Miláno, protože jsme tam byli v sychravém únoru. Když s manželem vyrazíte, zajímáš se o památky, lidi, historii, umění, nebo spíše jedete jen tak do toho města?

Reply

Opravdu boží fotky, moc ti to na kole sluší Markét 🙂 My máme Barcelonu na seznamu už hoodně dlouho a jsem zvědavá, kdy si ji splníme, pořád čekáme na nějaké dobré letenky, tak snad se poštěstí. To ježdění na kole po pláži musí být osvobozující a kouzelný, takový podobný sen mám akorát s Kalifornií, ale v Barce to musí být to samé 🙂 už se tam těším!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.