There’s something I want to tell you. I’ve been thinking about it, whether I should share it on my blog or not, but I feel like it’s kind of my responsibility as an online influencer to be open about these things, because there are so many of you dealing with similar stuff and I want you to know that you’re not alone. Watching videos and reading blog posts from girls that went through this have been very helpful and I want to be this guiding light to you. And I also don’t want to keep secrets from you guys, you’re like my second family and this blog is all about being real. So, let’s jump right into it. A few days ago, I was diagnosed with PCOS.

I’m not gonna lie, the first few days were extremely hard, I went from feeling sorry for my self and crying to being angry and asking why the hell did this happen to me, what did I do wrong to deserve this? But you can’t think like that, it’s pointless. I also had to realize that this is not something new, it’s just that the thing that has been putting me down for the past two years suddenly got a name. Which is a good thing eventually, I finally know the enemy. I actually suscpected I could have PCOS due to my symptoms, but it’s totally different feeling when it’s actually confirmed. Of course I’m “happy” that I finally understand why my body isn’t doing what it’s supposed to do, why I don’t look like the way I want to, why I’ve been feeling like something’s been wrong. 

You know me, I believe that everything happens for a reason. This came to my life to teach me something. Probably being more balanced and relaxed, being more loving towards myself. The official medical statement is that this has no cure. But that’s definitely not good enough for me 🙂 I’m inspired by many women who cured this completely naturally by eating super healthy (I’ve been eating very healthy, but now I cut out everything processed and eating 100% whole food plant based diet), excercising in the right way and by doing meditation and practising self-love. There’s a quote saying that uncurable means curable within. And I want to be the living proof that it’s possible to heal your body through your mind. I’m also gonna continue with the acupuncture and the herbs I’ve been taking because it’s been super helpful and I think that having a professional by my side who’s guiding me through this is very important. 

Thank you for reading this, I love you <3


Je tu něco, co bych vám chtěla říct. Chvíli jsem přemýšlela, jestli to mám na blogu sdílet, ale připadá mi, že je to tak trochu moje povinnost, abych jako online influencer byla v takových věcech otevřená, protože spousta z vás může procházet něčím podobným a chci vám ukázat, že v tom nejste samy. Mně osobně hodně pomáhá sledovat videa a číst články žen, které si tímhle prošly, proto bych chtěla být tím světélkem naděje zase já pro vás. Taky před vámi nechci mít žádná tajemství, jste jako moje druhá rodina a tenhle blog je především o tom, že jsem k vám upřímná. Tak a teď už k věci. Před pár dny mi diagnostikovali PCOS.

Nebudu vám lhát, prvních pár dní to vážně nebylo snadné. Prvotní pláč a pocit lítosti přešel v hněv a přemýšlení nad tím, proč se to stalo zrovna mně, a co jsem udělala špatně, abych si tohle zasloužila. Tohle myšlení je ale naprosto bezpředmětné. Musela jsem si uvědomit, že tohle není nic nového, jde jen o to, že ta věc, která mi už dva roky otravuje život, najednou dostala nějaké jméno. Což je eventuálně dobře, protože konečně vím, s čím se potýkám. Vlastně jsem díky symptomům měla tušení, že by mohlo jít o PCOS, ale je to úplně jiné, když vám to oficiálně někdo potvrdí. Samozřejmě jsem  zároveň "ráda", že konečně vím, proč moje tělo nefunguje tak, jak by mělo, proč nevypadá tak, jak bych chtěla a proč jsem celou dobu měla pocit, že je něco špatně.

Už mě asi znáte, já věřím, že všechno má nějaký smysl. Tohle mi vstoupilo do života proto, aby mě to něco naučilo. Možná, abych se naučila mít v životě rovnováhu, netlačit všechno do extrémů a být sama k sobě laskavější. Oficiální lékařské stanovisko je, že se to nedá nijak vyléčit, s čímž se já teda samozřejmě spokojit nehodlám 🙂 Inspiruje mě to, že spousta žen se dokázala skutečně uzdravit a to naprosto přírodně, s pomocí zdravého jídla (už dlouho jím hodně zdravě, ale teď jsem vyřadila všechno, co není 100% přírodní), správného cvičení, meditace a soustředěním na sebelásku. Je jeden citát, který říká, že nevyléčitelné znamená léčitelné zevnitř. A já chci být živý důkaz toho, že je možné své tělo uzdravit pomocí naší mysli. Budu také pokračovat v akupunktuře a užívání bylinek, obojí už mi hodně pomohlo a ten pocit, že mám po svém boku profesionála, který mě tímhle vším provází, je pro mě velmi důležité. 

Děkuju, že jste to přečetli až sem. Mám vás ráda <3

11 comments

Reply

Markétko, to me moc mrzí :/ věřím, že jsi silná a inspiruješ žemy se stejným problémem. 

 

Vyšetření se dá udělat na požádání u gynekologa, nebo je k tomu potřeba vážnější důvod?

Hodně štěstí, drž se❤️

Reply

Děkuju <3

Stačí klasický vnitřní ultrazvuk (na kterém budou v případě pcos vidět cysty na vaječníkách), na který máš nárok myslím jednou nebo dvakrát ročně a normálně to hradí pojišťovna 🙂 Každý dobrý gynekolog by měl ultrazvuk mít ve své ordinaci a dělat ho na preventivních prohlídkách. V případě podezření nějaké hormonální poruchy je fajn mít i testy na hormonální hladiny, ideálně takové ty rozsáhlejší, které zjistí hodnoty volného testosteronu. PCOS je dost složité – každá žena to má jinak, každá má jinou kombinaci příznaků, takže sami doktoři tomu bohužel moc nerozumí 🙁 

Reply

It is very brave of you to talk about this, and I have to thank you because I honestly didn't know what it was, so I searched it up and now I do, so thank you for educating me here. I totally support you in your belief that you can cure this from within and I wish you the best. You're amazing, and your positivity inspires a lot of us, I'm sure it will make amazing things for youself! Sending you every bit of positivity and love I do have, you're a warrior!

Lucie, xx

 

http://thefrenchpier.blogspot.com/

Reply

This literally made my day, thank you so so much <3

Reply

Moc mě to mrzí, ale nemám nejmenší pochyby o tom, že by ses s tím nepoprala. Víme, že existuje mnoho případů, kdy se lidé uzdravili i přesto, že lékaři tvrdili, že to nejde. Takže jsem ráda, že se k tomu stavíš takhle 🙂 posílám ti moc síly a lásky! <3 Vím, že to zvládneš. Držím pěsti a myslím na tebe!

Reply

Moc moc děkuju <3 x

Reply

Ahoj, chtěla bych Ti napsat, že máš můj obrovský obdiv v tom, jakým stylem žiješ a jaká vlastně jsi.

Před pár měsíci mi bylo řečeno, že kvůli neurologickým problémům děti budu moc mít, ale pravděpodobně jeden z nás porod nepřežije. Ale nepřestávám bojovat. Přesto že je mi teprve 20 zjišťuji co můžu, chodím od doktora k doktoru a zjišťuji různé názory. Zdaleka nežiji zdravě jako ty, proto opravdu obdivuju tvou pokroru a zájem. Nevzdávej se a bojuj a dál! 

S pozdravem 

Markéta 

Reply

Ahoj Markétko, moc děkuji za tvůj komentář <3 Je to hrozný, když člověk něco takového zjistí, mě taky doktor řekl, že budu mít s otěhotněním s největší pravděpodobností problémy, ale já prostě svému tělu nehodlám dovolit mě bojkotovat 😀 Pokud jsi ještě nečetla knížku Miluj svůj život, tak se na ní určitě podívej, získáš tím třeba zase další pohled na věc 🙂 A za sebe jednoznačně doporučuji kombinaci klasické medicíny a té alternativní, zodpovědně jsem si udělala všechny testy, ale "léčím" to přírodně, protože tomu věřím nejvíc. A ta síla mysli a meditace a sebelásky je taky neskutečná podle všech příběhů, co jsem slyšela. No a samozřejmě souhlasím i s tím, že jídlo je ten největší lék. Posílám ti spoustu pozitivní energie, určitě to všechno nakonec dobře dopadne <3 x

Reply

Markétko, jsi tak silná žena! S takovou to levou zadní překonáš, věřím v to, věřím v tebe! <3 Je mi to moc líto, ale líbí se mi tvůj postoj a právě díky němu si myslím, že to nakonec porazíš! Držím ti moc moc pěsti!!! <3 S láskou, A.

Reply

Mockrát děkuju <3 

Reply

Jsi asi první veřejně známá osobnost, která o tomto syndromu píše otevřeně. Děkuju Ti a věřím, že přichází éra, kdy se o tomto onemocnění bude MLUVIT. Protože to, že se o tom nemluví, neznamená, že život s pcos je jednoduchý. Není.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.