Toskánsko je prostě láska. Lidé, jídlo, prostředí… mám pocit, že si to tam ani nelze nezamilovat. Když jsme se rozhodli, že letos v létě pojedeme právě tam, začala jsem odpočítávat dny. Už dlouho jsem se nikam netěšila tak moc. A teď po návratu mám pocit, že z těhle dvou týdnů budu čerpat energii až do konce roku. Paradoxně jsme ale vůbec neměli pocit, že bychom si jakkoli odpočinuli – kdo máte malé děti, obzvlášť tak nezastavitelné, jako máme my, věřím, že si to umíte představit 😀 Všichni jsme si to ale užili na maximum a ze všech vzpomínek mě hřeje na srdci. Mám radost, že jsem letos občas vytáhla i velký foťák a budu se moct do Toskánska vracet i skrze blog.

Košilové šaty tady / plavky Oysho / plážová taška tady

První dny jsme si užívali uprostřed vinic a trávili většinu dne u bazénu. Tyhle žabky jsem si zamilovala a na příští rok si je určitě pořídím i v černé!

Taky jsem se začetla do knížky, na kterou jsem se chystala už několik měsíců. Je naprosto úžasná – mimo jiné pro ty z vás, co bojujete s hormonální nerovnováhou nebo PCOS. Obecně ale myslím, že poznatky z ní mohou pomoci s velkou spoustu zdravotních problémů, ale i jejich předcházením. Určitě o ní ale ještě budu mluvit i na Youtube.

Ariette všude se mnou <3

Bydleli jsme blízko krásné Sieny, takže jsme si asi dvakrát nebo třikrát udělali výlet do města.

Kamarádi byli na dovolené asi 20 minut od nás, takže jeden večer jsme se v Sieně sešli i s nimi a zašli si společně na večeři.

<3

Gelato každý den!

PP

Vzpomínáte si, jakým autem jsme jeli do Toskánska minule? Letos jsme to vzali z trochu jiného soudku 😀 Chtěli jsme hlavně hodně prostoru na všechny věci, ale i co nejpohodlnější jízdu. Mercedes nám zapůjčil elektrickou dodávku EQV a musím říct, že na delší roadtripy už asi nechci jezdit jinak. Na ten obrovský prostor si člověk rychle zvykne. Nabíjení jsme vždycky spojili s nějakým výletem nebo večeří, takže to nebyla vůbec žádná starost navíc.

Po pěti dnech jsme se přesouvali k moři. Cestou jsme míjeli Florencii, takže jsme se rozhodli strávit jeden den i tam. Byl extra horký den, takže lněné šaty a drdol byly moje záchrana.

Od kamarádky jsem dostala doporučení na restauraci Floret v obchodním domě Luisaviaroma. Jídlo bylo úplně fenomenální! A taky to byla docela příjemná zdravá změna po těch tunách špaget, pizzy a zmrzliny, haha.

Zastávka na spánek a kávičku. Výběrových kaváren je v Itálii jako šafránu (vždycky je hledáme přes appku European Coffee Trip), ale jedna nebo dvě jsou právě ve Florencii. My jsme zašli, stejně jako minule, do Ditta Artigianale. Musím říct, že život v Praze člověka ohledně výběrové kávy hodně rozmazlí, je jich tady prostě tolik, že si na ni člověk zvykne, i když nechce, a pak už prostě nejde pít nic jiného 😀 Dovolené jsou pro nás většinou v tomhle ohledu trochu detox.

Z Florencie jsme se přesunuli do naší další destinace – Forte Dei Marmi. Užili jsme si několik dní na pláži a bylo to naprosto boží. Kromě několika malých free úseků musíte mít lehátka, abyste na pláži mohli být, což vám ale zaručí nepřeplněné a klidné prostředí. Pláž je moc hezká, udržovaná, pro děti naprosto ideální (jemňoučký písek a pozvolný vstup do moře) a se spoustou možností, kde se najíst.

Skvělou restauraci jsme měli hned v tom našem sektoru, jen pár metrů od lehátek. I když jsme vlastně za celých těch 14 dní nenarazili na místo, kde by nám nechutnalo. Těstoviny, gnocchi, rizota… italská kuchyně je prostě nejvíc!

Na pláži si můžete pronajmout i takovouhle „chatičku“ a mít tak zázemí na převlékání, mazání, ukládání nafukovacích lehátek…

Večeře v centru Forte dei Marmi.

Naší poslední zastávkou bylo jezero Molveno, kde jsme strávili tři hezké dny. Zjistila jsem, že tam už jsem skoro nic nefotila, ale kdyby vás zajímalo, jak to tam vypadá a co jsme dělali, mrkněte na vlog (tady). Tohle byl krásný výhled z našeho hotelu. Cestou domů jsme se krátce zastavili ještě v Innsbrucku a Mnichově. Hrozně mě bavilo, že jsme si namixovali od všeho trochu – vinice, města, moře, hory. A hlavně jsme si užili kvalitní čas spolu, takhle v rámci cestování nejspíš naposledy jako tříčlenná rodina <3

14 comments

Reply

Krásné fotky Markétko! Akorát jsem vlog z vaší dovči dokoukala a teď se vrhám na tvoje svatební vlogy, za měsíc se totiž vdávám. Se snoubencem potom plánujeme svatební cestu do Toskánská, můžu se zeptat, ve které vinici jste byli ubytovaní? Pár jsme jich našli, ale žádná nevypadá tak kouzelně, jako tato. 🙂 Měj se krásně 🙂

Reply

Děkuju 🙂 Jmenuje se to Il Castagno.

Reply

Díky za závan Itálie. ❤️ Můžu se zeptat, odkud jsou ty dlouhé šaty?

Reply

z Oysho <3

Reply

Díky. ❤️

Reply

Ahoj Markét, na co fotíš fotky sem na blog a na instagram? Je to všechno foťák, nebo i iphone?

Reply

Na blogu je skoro všechno ze zrcadlovky, na IG většina spíš na iPhone a sem tam zrcadlovka 🙂

Reply

Ach jo, já tak miluju ty fotky <3

Reply

<3 <3

Reply

Ahoj, krásné fotky. Je super že jsi znovu začala přidávat články na blog. Jinak jsem se chtěla zeptat jak si vybíráš knihy, podle čeho, vždy u tebe narazím na nějakou zajímavou a plnou fajn informací. A třeba i kde na ně bereš inspiraci.

Reply

Děkuju moc 🙂 Jinak žádný speciální systém nemám, buď mě třeba zaujme knížka, co někdo doporučí na Instagramu, nebo jdu v knihkupectví vyloženě podle toho, jak mě zaujme obálka a anotace 🙂 Časo koukám na novinky a NY times bestsellery. Záleží na tom, na co mám zrovna náladu, jestli nějaký příběh, něco naučného nebo něco duchovního/seberozvojového.

Reply

Ahoj, nechtěla by jsi zase někdy natočit co jsem dnes jedla video. Ty od tebe byly vždy skvělé.
A ještě hlidáš si stravu i na dovolené. Např řešíš nějak cukr ve zmrzlině.

Krásné fotky.

Reply

Ahojky, klidně můžu 🙂 Na dovolené si stravu nijak nehlídám – ale já si ji nehlídám nijak ani doma 😀 Cukr jím taky, jen se snažím to dělat tak, abych pak neměla velký skoky s glukózou, takže si dávám sladké vždycky až po jídle jako dezert, ne na lačno. Spousta tipů je právě v té knížce, co je tady na fotce 🙂

Reply

Ahoj Markét, vlog byl super, pouštěla jsem si dvakrát 😉
Nás čeká Toskánsko na začátku září a taky se strašně těšíme a už se nemůžeme dočkat!! I když to bude asi náročná dovolená vzhledem k tomu, že máme malé prcky už tři 😂🙈❤️ ale i tak, myslím, že to bude pohlazení po duši;) Měj se 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.