Krásnou sobotu! Došlo mi, že naši rekonstrukci zaznamenávám na Instagramu a Youtube, ale na blogu téměř vůbec, tak jsem si řekla, že i pro sebe na památku si to nějaký ten článek zaslouží 🙂 Byt jsme koupili ve stavu, kdy byla taková ta hrubá rekonstrukce hotová, ale finální podoba zůstala na nás, za což jsem opravdu vděčná, protože jsme si mohli všechno doladit přesně podle našeho vkusu.

Bylo tedy potřeba udělat koupelny, podlahu a kuchyň, nakonec jsme se rozhodli ještě velmi jemně upravit dispozici (dveře do šatny přesunout z obýváku do ložnice a v chodbě zbourat jednu zeď, aby nám vznikl větší prostor na vestavěnou skříň). Původně to všechno vypadalo celkem jednoduše, i náš kamarád architekt nám potvrdil, že to nebude moc složitý proces a je určitě reálné, abychom se nejpozději na začátku jara stěhovali.

No, jak vidíte, tak to úplně nedopadlo 😀 Rekonstrukce jako taková sice relativně rychle jde, ale to čekání na všechno je nekonečné. Na materiály, na řemeslníky.. Položení kuchyně už jsme museli odkládat několikrát a vypadá to, že ještě asi jednou budeme muset, no víc vám povím v zítřejším vlogu. Ale z té pozitivní stránky – už to tam konečně trochu vypadá jako místo, kde se dá žít <3 Koupelny jsou tak z půlky hotové, parkety máme od včerejška už v celém bytě. Najednou je ten prostor mnohem útulnější a třídění, které jsme vybrali, vypadá skvěle. Zatím jsou nezbroušené, neošetřené a bez lišt, ty se budou dodělávat až ve chvíli, kdy budou koupelny úplně hotové, což mělo být asi za 10 dní, ale nejspíš to nedopadne. Pak už ale budou zbývat jen parapety, dveře (tam to zatím vypadá bez problémů, pan truhlář je skvělý a stíhá na termín) a kuchyně. Ta se nejdřív položí, až potom se naměří deska a nakonec se dají kachličky. No a potom v průběhu budeme byt ladit, dodělá se šatna a skříň, postupně dokoupíme nějaký nábytek a ještě minimálně pár měsíců to bude tak nějak v procesu, což nám vůbec nevadí, hlavně, abychom se měli kde vykoupat a mohli si něco uvařit, zbytek se vždycky nějak vymyslí.

Ze začátku jsme vtipkovali, že se nakonec budeme stěhovat v létě, teď už nám to tak vtipné nepřipadá, ale podle toho, co jste mi různě psali vy, je to úplně normální a rekonstrukce se bez komplikací a zpoždění asi neobejde.

Kdyby vás to zajímalo, ráda i tady na blogu připavím nějaký „seriál“ o bydlení, jen mě zatím nenapadá, jakou formou bych to mohla uchopit. Kdybyste měli nějaký nápad, budu ráda! 🙂 Krásný víkend. x

8 comments

Reply

Markétko, bude to krásné. A na takové věci se vyplatí počkat. My rekonstruovali byt v průběhu mého těhotenství, aby bylo hotovo před porodem. Kuchyň a koupelna se dodělávala, když byly malé dva měsíce. Tak asi tak. Držim palce!?

Reply

Ráda sleduji proměnu vašeho bytu. Nás sice rekonstrukce nečeká, ale budeme se (snad) na přelomu roku stěhovat do nového bytu, tak se ráda budu inspirovat co se týče zařizování a dalšího ladění bytu k dokonalosti. My se budeme stěhovat do bytu pouze s koupelnou, kuchyň bude na nás, tak jsem zvědavá, jak to celé bude.
Držím vám moc palce a přeji pevné nervy, určitě to ve finále bude stát za to! 🙂

Reply

Už to začíná vypadat líp a líp! Snad už to půjde bez větších problémů. Já sama pracuji ve stavebnictví a vždycky, když někdo říká, kdy bude rekonstrukce hotová, tak mám tendenci říkat „Haha, to si jen myslíš“. Smutný je, že mě ještě žádná rekonstrukce nevyvedla z omylu, všechny se prostě kvůli něčemu protáhnou. Jak ve státním sektoru, tak i u bytů a tak. Všude je to stejné.

Reply

Markétko, váš nový byt je nádherný, moc vám to přeju! Seriál o bydlení by byl skvělý – třeba inspirace na dobré e-shopy nebo obchody s nábytkem, jak jednotlivé kousky sladit k sobě, inspirace na dekorace… To všechno bych moc ocenila, s manželem taky momentálně zařizujeme náš nový byt. 🙂 Ať se vám rekonstrukce co nejlépe daří!

Reply

Rekonstrukce bez komplikací opravdu neexistuje. 😀 Také jsem se teď stěhovala a nová koupelna se neobešla bez problémů, takže tě úplně chápu. 😀 🙂 Nicméně progress zatím skvělý, ať vám jdou práce od ruky a vše máte hotové co nejdříve. :))

Reply

My měli při rekonstrukci skluz asi půl roku ? ?‍♀️ takže myslím, že to je úplně normální 🙂 🙂 váš design se mi moc líbí, v jednoduchosti je krása 🙂

Reply

Rekonstrukce se hold bez komplikací nikdy neobejde, o to víc si pak budete domova vážit a mít z něho radost ?. Když jsme s manželem rekonstruovali dům, tak jsme si vše dělali svépomocí. Dostali jsme výpověď z bytu chvíli před tím než jsme koupili dům, museli jsme tedy na třičtvrtě roku k rodičům kteří mají 2+1, protože jsme neměli peníze na to aby jsme utáhli hypotéku, úvěr a k tomu ještě nájem a dvě inkasa… a do toho jsem otěhotněla. Takže nás začal neúprosně tlačit čas, aby jsme dům stihli opravit, než se miminko narodí. Manžela sem celých 9 měsíců vídala jen hodinu denně večer. Každičký den jel z práce rovnou na dům a pracoval až do 9 do večera, každý víkend, svátek, volno od rána někdy až do půlnoci… hrůza ?. Naštěstí jsme to stihli a nastěhovali jsme se tři týdny před tím než se narodil náš chlapeček ?. Bylo to hodně náročné období, ale teď si neskutečně vážíme domova a toho co máme ?. A já si neskutečně vážím toho, že mám tak šikovného manžela díky kterému to všechno máme ?. A to jsme ještě neskončili, letos rekonstruujeme zahradu a ještě nás čeká venek před domem a sklep… to je ještě práce a práce na několik let ??. Omluvám se za tak dlouhý komentář, snad to dává smysl co sem napsala, ale chci říct, že všechno dobře dopadne ❤️. Držím palce ať už brzy bydlíte, nejste v tom sami ❤️.

Reply

Markétko, budete to mít moc krásné a držím palce a pevné nervy ??
Sama moc dobře vím, že to je masakr, my už např řešíme jen koupi pozemku dva roky. Mysleli jsme si že stihneme postavit barák ještě před miminkem , no tak už máme doma skoro dvouletého chlapečka ? a další by jsme chtěli někdy příští rok zkusit ? jelikož ale vím, že stavba dobu je masakr, je mi úplně jasné že se budeme stěhovat buď těsně před porodem nebo těsně po porodu ???
Ale říkám si, že to za to prostě stojí ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.