Léto se už nezadržitelně blíží! Proto mě napadlo, že bych mohla sepsat článek s tipy na letní nákupy. Projela jsem svoje oblíbené e-shopy a dala jsem dohromady svoje favority v různých kategoriích, o kterých si myslím, že by vám mohli léto zpříjemnit, ať už ho budete trávit v zahraničí nebo tady v Čechách jako my 🙂


BEAUTY

1.opalovací krém na obličej / 2. korektor / 3. balzám na rty / 4. lesk na rty / 5. termální voda / 6. krém po opalování

Začneme kosmetikou! Pokud máte citlivější pleť se sklony k akné jako já, určitě doporučuji opalovací krém určený přímo na obličej. Můj oblíbenec je tenhle minerální od Clinique, loni jsem ho nosila celé léto, pleť krásně zmatňuje a neucpává póry.

Klasickému make-upu se v létě snažím vyhýbat a pleť nechávám co nejvíc dýchat, když se ale chystám jít mezi lidi a chci se cítit dobře, dám si alespoň trochu korektoru pod oči a na červené flíčky nebo pupínky. Tenhle od NARS je moje srdcovka už pár let!

Patřím k těm lidem, co bez balzámu na rty šílí, a v létě to platí dvojnásob. Pro hloubkovou hydrataci doporučuju Sleeping Mask od Laneige, a pokud dáváte přednost něčemu lehčímu, skvělou variantou je jejich hydratující lesk na rty.

Termální vodu přes léto používám už několik let a vždycky jsem ráda, když ji mám po ruce. Krásně osvěží pokožku, kdykoli cítím, že je to potřeba. V autě, na výletě, při dlouhém pobytu na sluníčku.

A nakonec krém po opalování! Tenhle od Nuxe jsem si oblíbila minulý rok na dovolené, nádherně voní a rychle se vstřebává.


FASHION

šaty 1 / šaty 2 / šaty 3 / šaty 4

Co se týče módy, léto si nedokážu představit bez bílých šatů. Na opálené pokožce vypadají prostě nádherně! Tohle je pár mých momentálních favoritů.

kabelka 1 / kabelka 2 / kabelka 3 / kabelka 4 / kabelka 5 / kabelka 6

Podle mě neexistuje doplněk, který by se k létu hodil víc. Proutěná kabelka se ve vašem letním šatníku nikdy neztratí, malá krásně doplní jakýkoli outfit a velkou využijete na pláž (k bazénu, k rybníku..).

klobouk 1 / klobouk 2 / brýle 3 / brýle 4 / brýle 5

Stejně tak miluju proutěné klobouky! Outfitu dodají šmrnc (moje nejoblíbenější kombinace jsou džínové kraťasy, lněná bílá košile a klobouk!) a zároveň poslouží jako skvělá ochrana před sluníčkem, což je ideální na všechny letní výlety. No a bez slunečních brýlí by to samozřejmě nešlo, navíc věřím, že pár hezkých brýlí pozvedne jakýkoli outfit na jinou úroveň.


BOOKS

Miluj svůj život / Jak si správně přát / Čtyři dohody / Hana / Kniha radosti / Slepá mapa

Spousta z nás asi sahá po knížkách v létě mnohem častěji než během zbytku roku. Tyhle jsou moje nejoblíbenější a myslím, že všechny jsou perfektní na léto.

RANDOM

skleněná lahev / forma na led / piknikový koš / nerezová brčka / tvořítka na zmrzlinu

A nakonec pár věcí do domácnosti 🙂 Skleněnou lahev na vodu jsem si pořídila před pár týdny a naprosto ji miluju! Během léta je hydratace velmi důležitá a vždycky je fajn mít vodu po ruce.

Další věc, kterou jsem vybrala, je formička na led – tahle vám vytvoří ledy ve tvaru „diamantů“ a myslím, že to v letních nápojích bude vypadat úplně nádherně.

Miluju pikniky! Sednout si v parku na deku s manželem nebo kamarádkami, dát si něco dobrého k jídlu a užít si sluníčko.. k nezaplacení! Pokud byste svoji piknikovou game chtěli posunout ještě o level výš, skvělé jsou tyhle piknikové koše, které jsou praktické, ale taky hrozně roztomilé a fotogenické, hehe.

Nerezová brčka doma používáme už několik let a myslím, že je to (nejen) letní must-have 🙂 Nejen, že vypadají krásně, ale navíc tím omezíte spotřebu jednorázových brček.

No a nakonec jsem neodolala těmhle formičkám na zmrzlinu, které jsem si objednala na tvoření zdravějších verzí nanuků. Pořád na mě na Instagramu skákaly „recepty“ na podobné domácí zmrzliny, tak je konečně vyzkouším!

Jaké jsou vaše letní nezbytnosti? x

2 comments

Reply

Ahoj Markét
Spoustu skvělých produktů, některé i z vlastní zkušenosti.?

Reply

Kosmetika téměř stejná, ale na opalování používám daylong ? Rozhodně se neobejdu bez slunečních brýlích, birkenstocků, lehkých (nejlépe bílých a bežových) šatů. Ráda si nechávám na léto barvit řasy a obočí?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.