Období chladných večerů se pomalu blíží, a pokud jako my rádi po večerech prokrastinujete u nějakého seriálu, řekla jsem si, že pro vás sepíšu pár svých nejoblíbenějších.

This Is Us
Podle mě nejlepší seriál na světě. Je to ten typ seriálu, ke kterému úplně přilnete a prožíváte ten příběh, jako by to byla skutečnost. Možná si pamatujete záběr z loňského vlogu, kdy jsem se uprostřed dne rozbrečela, když jsem si vzpomněla na scénu z This is us, kterou jsme viděli asi dva dny před tím 😀 Je to seriál, který se v mém okolí líbí úplně každému, protože se s ním snadno dokážete ztotožnit. Už jsem na něj nalákala spoustu z vás, ale i celou svojí rodinu, od obou mých starších bratrů až po mojí babičku. Je to seriál, který popisuje osudy jedné rodiny v několika časových obdobích a ze spousty různých úhlů. Už se nemůžu dočkat, až za měsíc vyjde další série!

Friends
Klasika, kterou znáte asi všichni. Na Přátelích jsem vyrostla a každý díl jsem viděla stokrát, ale i tak mě pořád baví stejně a pokaždé se u toho zasměju. Je to jeden z těch seriálů, na které se budu ráda dívat celý život, hehe.

Suits
Seriál z prostředí newyorské právnické firmy. Skvěle natočený, skvěle obsazený (hraje v něm i moje oblíbená Meghan Markle). Většinou v každém díle řeší nějaký konkrétní případ, takže sledujete celý ten proces od začátku až po rozuzlení. Do toho tam jsou samozřejmě i vztahy, skvělý humor a napětí kvůli osudu hlavního hrdiny.

Sex and the city
Tohle je taková dámská klasika, pro kterou platí to samé, co u Přátel – mohla bych každý díl vidět tisíckrát a pořád by mě bavil. Prostředí New Yorku, čtyři kamarádky, móda, vztahy.. a myslím, že pokud by nějaký muž zhlédnul všechny série, možná by začal chápat ženy! 😀

Gossip Girl
A pokračujeme v podobném duchu, můj nejoblíbenější seriál z teenagerských let, který mě baví doteď! I když úplně nejradši mám první dvě série. Taky se odehrává v New Yorku a je o středoškolácích z bohatých Manhattanských rodin.

Stranger Things
Teď zase něco z úplně jiného soudku. Sci-fi seriál Stranger Things mě pohltil od první chvíle, i když tenhle žánr vůbec nesleduju. Je to záhadné, místy trochu strašidelné (když jste posera jako já a díváte se na to sami večer), ale příběh je neskutečně promyšlený a zpracovaný do posledního detailu.

Black Mirror
Jednotlivé díly tohohle seriálu na sebe nenavazují, ale každý je z budoucnosti a poukazuje na to, co by se mohlo stát, hlavně v souvislosti s moderními technologiemi. Je to skvělý seriál na zamyšlení.

Years and Years
Trochu podobný je seriál Years and Years, který jsme zkoukli nedávno (má jen 6 dílů), je taky z blízké budoucnosti, ale víc zaměřený na politiku, i když popisuje osud jedné rodiny. Je výborně zpracovaný a trochu děsivý, protože ukazuje na to, kam bychom mohli v dnešní době plné populistů dojít.

Money Heist
Seriál, který jsme začali sledovat minulý týden a jsme závislí. Sledujeme ho v originálním španělském znění s anglickými titulky (a moc to doporučuju i vám, je to mnohem lepší než anglický dabing). Pojednává o velké promyšlené bankovní loupeži ve Španělsku.

Narcos
A trochu podobný je životopisný krimi seriál Narcos, který zobrazuje osudy Pabla Escobara a jiných kolumbijských narkobaronů. Poslední sérii jsme nedokoukali, ale ty první tři jsou úžasné a sledovali jsme je jedním dechem!

Jaké jsou vaše oblíbené seriály? <3


The season of long chilly nights is getting closer, and if you’re like us and enjoy procrastinating in from of the TV, I wrote down my favorite series for you.

This Is Us
This must be the most beautiful TV series in the whole world. It’s the kind of series you just immediately get attached to and you’re feeling the story like it was real life. Maybe you remember the part of one of my vlog from last year where I’m crying in the middle of the day because I remembered what happened in the episode we watched like two days before haha. Everybody loves this series because it’s just so relatable for everyone. A lot of you started watching as well and I also showed it to my older brothers and even my grandma – and they all love it. It shows a story of one family in different time zones and perspectives. I can’t wait for September and the new season!

Friends
A classic one I probably don’t have to introduce. I grew up watching Friends and I saw every episode a thousand times, but I still love it and it makes me laugh. It’s one of the series I’ll enjoy watching for the rest of my life haha.

Suits
TV series about a law firm in New York. The cast is great, my favorite Meghan Markle is a part of this series too. They’re usually solving a specific case in every episode so you can see the whole process which is super interesting, plus there are also some relationships, great kind of humor and it’s dramatic because of the main character’s story.

Sex and the city
This is also an old-but-gold series, it’s kind of girly and it’s the same as Friends – I could watch every episode over and over again and never get bored of it. Based in New York, four girlfriends, fashion and relationships.. And I think that if every man watched the series, women would make more sense 😀

Gossip Girl
Let’s continue with the same vibe, this was my favorite tv series when I was a teenager, but I still love it! But I think the first two seasons are the best. It’s also based in New York and it’s teenagers from wealthy Manhattan families.

Stranger Things
This one is completely different, it’s sci-fi and I loved it immediately, even though I don’t watch these kinds of genres. It’s mysterious, sometimes scary (if you’re a little baby and watching it alone in the dark), but the story is incredible.

Black Mirror
The episodes are like single movies, but they’re all about the future and what could happen because of the modern technologies. It’s a great show that makes you a bit worried.

Years and Years
This one is kind of similar to the previous one, it’s also about the (near) future. We watched it recently, it only has 6 episodes and it’s focused on politics, but it shows a story of a particular family. It’s very well made and kind of scary because it shows where this age full of populists could lead us.

Money Heist
We’re watching this show right now and we’re absolutely hooked. I definitely recommend watching it in the original Spanish version with EN subtitles. It’s about a huge heist in Spain.

Narcos
The last one is a drama crime series based on the story of the drug king Pablo Escobar. We didn’t watch the last season, but the first three are awesome!

37 comments

Reply

miluju Stranger Things ❤️!

Reply

❤️?

Reply

Ahoj Markétko, jee super, že jsi sepsala tvé oblíbené seriály 🙂 musím se podívat na to This is us a Suits to mne hodně zaujalo už ve tvých vlozích 🙂 Jinak já třeba miluji Sedmilhářky, Dextera, Zoufalé manželky, Dr. House, Misfits, American Horror Story, Mentalistu apod. 🙂 jsem taky seriálový nadšenec 🙂 Jinak mám teď rozdívané Years and years a můžu říct, že jsem myslela, že to po prvním díle vypnu docela mě to děsilo, ale už jsem v půlce třetího dílu a zítra to snad dokoukám, nakonec se z toho vyklubal seriál, který je opravdu zajímavý, jsem zvědavá na konec 🙂 Přeji pěkný večer a zdravím Vilíka a Sofinku :-*

Reply

Ahoj Martinko, joo, Sedmilhářky taky miluju! A Zoufalé manželky taky 🙂 A počkej na konec Years&Years, bude to ještě hodně zajímavé! Krásný večer i Tobě <3

Reply

Ahoj ? dakujem za typy ?? aj ked mame zrejme podobny vkus a vascinu serialov som videla? Doporucila by som ti serial Madam secretary z prostredia americkej politickej sceny ? myslim ze by sa ti mohol pacit ?

Reply

Ahoj Markétko ❤️ Díky tobě jsem se začala dívat na This Is US a je to závislost. Zkoukla jsem to během 1 týdne celé a už se nemůžu dočkat dalších dílů. Takže moc děkuji ❤️

Reply

❤️

Reply

Na Black Mirror mám v plánu mrknout už hodně dlouho, ale zatím jsem se k tomu nějak nedokopala. I další tipy zní skvěle, určitě se budou v nadcházejících měsících hodit :))

Reply

Black Mirror je opravdu skvělý seriál, až na první díl první série! 😀 Sex ve městě nesmrtelná klasika❤️. Na This is us se chystám už dlouho, tak snad to letošní podzim zvládnu!

Reply

Ten první díl je úplně šílenej! 😀 Nechtěla jsem vůbec pokračovat dál 😀

Reply

Máme podobný vkus a všechno jsem už viděla.. jen co mě dostalo za poslední dobu bylo The OA, absolutní šílenost! Ani Money Heist nás nedostal tolik, že jsme nešli spát snad 5 dílů? Do 4v noci? 😀 v 6 budík do práce.
Ještě týden po doukoukání mě to ovlivňovalo a myslela na ten příběh. Doporučuju!

Reply

Můj nejoblíbenější seriál z teen dob rozhodne The Vampire Diaries <3 to je srdcovka na cely život 😀 potom Pretty little liars a Forever. Jo a Gossip girl je taky nadčasový seriál. A dekuji za tipy na další seriály, zrovna dneska jsem hledala a nevěděla který, tak teď už budu vědět. Dekuju 🙂

Reply

Ja muzu doporucit serial Quicksand, je to takova svedska Gossip Girl spojena s detektivkou. Nebo serial American crime story, ale u toho hrozi, ze se clovek musi podivat na vsech 10 dilu hned ?.

Reply

U mě ještě vede Prison break

Reply

Já miluju Pratele, kdo taky ne zejo. 😀 Ale i 2Brokegirls – dobra holcici oddechovka, Srubs nebo treba Chuck. Z ceskych mam rada serial Terapie.

Reply

Ja som na tvoje odporúčanie videla uz vsetky serie This is us a musim povedat ze je to skvelý serial. Momentalne sledujem Suits, taktiež kvôli tomu, že su to spomínala vo vlogoch. ? Ďakujem za ďalšie tipy na serialy. Určite si pozriem aj ďalšie, ktoré si spomenula v článku. ?

Reply

Ja som na tvoje odporúčanie videla uz vsetky serie This is us a musim povedat ze je to skvelý serial. Momentalne sledujem Suits, taktiež kvôli tomu, že si to spomínala vo vlogoch. ? Ďakujem za ďalšie tipy na serialy. Určite si pozriem aj ďalšie, ktoré si spomenula v článku. ?

Reply

Ja som sa ku koncu školského roka zapozerala do seriálu LUCIFER…niekedy som bola schopná pozrieť 5 dielov naraz?…dala by som tomutu seriálu 9/10…odporúčam❤

Reply

Už jsem o tom slyšela, musím mrknout! 🙂

Reply

This is us je TOPKA!! Milujem ten seriál a neviem sa dočkať novej série. ?♥️ A k seriálu som sa dostala vďaka tvojmu odporúčaniu ešte minuly rok takze moc ďakujem! ❤️

Reply

Skvělé tipy Markét 🙂 Mám to přesně na polovinu, co už zhlédnuté mám a nemám, tudíž se mi některé tipy určitě hodí. Momentálně jsme s mužem dokoukali Stranger Things a ačkoliv jsem asi po prvních čtyřech dílech říkala, jak to nemůžu dokoukat, že to na mě má až moc velké psycho vlivy (ano, začala jsem na to koukat na nočních směnách 😀 ), tak se teď nemůžu dočkat čtvrté série! GG je prostě srdcovka.
Já ještě mohu doporučit Orange Is The New Black o životě v ženské věznici, je to fakt sranda a taková oddychovka nebo The Night Manager, což je zase naopak docela akční a zajímavý seriál, který vede k zamyšlení nad spoustou věcí v životě a hrají tam zajímavé postavy (jeden z hl. rolí i herec “Dr. House“) 🙂

Reply

Markét, super jsou Gilmorova děvčata a pak hlavně Pretty little liars! Pak ještě český seriál dabing street, pak single lady nebo single man ❤️?☝?
Jinak díky za tipy, to se vždycky hodí?
Měj se krásně! ☀️

Reply

Pretty Little Liars jsem milovala na gymplu, ale ty poslední série už mi přišly úplně přitažené za vlasy.. od té doby, co byly v Doll House, jsem se tomu začala trochu smát, nakonec jsem to ani nedokoukala. Škoda, začátek jsem hltala a byl boží! <3

Reply

Orange is the new black
A každopádně miluju Příběh služebnice ! ❤️ Nejlepší seriál co znám ☺️

Reply

This is us miluju!! Je to nejlepší seriál a těším se na jeho další pokračování, protože je to závislost! Jako další seriál, trochu starší je můj druhý oblíbený Hart of Dixie, pak Dynasty, taky Stranger Things a klasika How I met your mother – to patří mezi mých TOP 5

Reply

Momentálně koukám na poslední sérii Suits. Jinak doporučuju všema deseti Handmaid’s Tale, Orange is the new black a How to get away with murder.

Reply

Ahoj Markétko, já rozhodně souhlasím s Jankou, Lucifer je naprosto skvělý! Též jsem hodně dlouho nenarazila na seriál, kde bych byla schopná shlédnout tolik dílu v jednom dni! 😀 Takže též všem doporučuji!! <3

Reply

Mrknem na to! 🙂

Reply

Některé seriály znám a viděla jsem (Přátelé, Sex ve městě a hlavně Gossipku, kterou miluju), ale některé neznám. Zaujalo mě Years and Years. Protože mám ráda seriály z britského prostředí. Taky se mi líbí historické, tak za mě Panství Downton. Grantchester, Victorie, Cizinka, ale také moderní Sherlock.

Reply

Já miluju teda taky Stranger things, Přátele a tak, pak jsem za posledni dobu viděla 13 reasons why, Chernobyl, a poslední na co jsme se koukali teď je Westworld, ten tu nikdo nezmiňoval, tak rozhodně zkuste!!!

Reply

Na Chernobyl jsem úplně zapomněla, to je taky pecka! 13 reasons jsme viděli a líbilo se nám to moc, jen to občas byla na mě až moc velká síla, hlavně ten poslední díl. A děkuju za tip!

Reply

Můj seznam oblíbených seriálů je naprosto stejný! This is us miluju!! Plus teda mě ještě hodně bavil a zaujal Chernobyl.. Po večerech taky dost prokrastinuju, haha 😀 Teď zrovna u seriálu Království – ten dle mého názoru taky stojí za zhlédnutí!

Reply

Ahojky Market, dekuji za tipy ? na podzimni vecery se bude hodit. Za me jeste super serial Lucifer. Jinak me napadlo, nechtela by jsi udelat podobny clanek na tipy na restaurace nebo kavarny a bistra v Praze?

Reply

Ahoj, jestli milujes This is us (tak jako ja), tak budes urcite zboznovat i serial Parenthood – cesky Familie (samozrejme pokud jsi ho jeste nevidela ?). Tento serial mi nejvic pripomina This is us a jako bonus v nem hraje Lorelai z Gilmorek! ❤️ Jinak miluji jeste Gossip Girl, Gilmorky a 13 reasons why, to jsou za me asi ty nejvic top serialy ?

Reply

Já se přiznám, že kdo ví jaký seriálový maniak zrovna nejsem. Sem tam si sjedeme s přítelem Přátele. A občas byly doby, kdy jsem si od začátku do konce pouštěla Gilmorky, Gossip Girl nebo Sex ve městě (mám hold ráda srandu a ženskou tematiku 😀 ). Jak tady ale pročítám tvůj článek Markét a komentáře vás ostatních, dala jsem si stahovat This is Us a jsem zvědavá, jestli mě to taky tak chytne! 😀 Díky moc za tipy! 🙂

Reply

Ahojky Markét, pokud ze ti líbí THIS IS US, tak moc,jako se líbí i mně, tak určitě zkus i MILLION LITTLE THINGS. Je to na podobné vlně…, o rodinách,o vztazích. Je to odpočinkové, dojemné a krásné 🙂 určitě jsi o tom už slyšela.
A.

Reply

This is us je skvělý seriál, hltala jsem ho od začátku a občas si opravdu pobrečela, máš docela stejný vkus na seriály ještě jsem teda sledovala upíří deníky a originals a ted je ještě odkaz jinak jediný co jsem neviděla je Years and Years tak určitě kouknu,díky 🙂 a já ti doporučím seriál NEPOHÁDKY na HBO , nemůžu se od toho odtrhnout 😀 je to napínavé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.