Léto je v plném proudu, a tak jsem si řekla, že bych se s vámi mohla podělit o produkty, bez kterých si horké dny nedovedu představit.


Summer is in the full swing so I thought I could show you some products I can’t live without during the heat.

Krém Alphanova Sun SPF 30SPF 15Clinique krém na obličej – Nuxe krém po opalování

A nemůžu začít ničím jiným než kosmetikou na opalování. Opalovací krém Alphanova jsem vám ukazovala už ve vlogu a musím říct, že mě nadchnul. Je příjemný, hezky voní, lehce se vstřebává a nelepí. Navíc je přírodní a hlavně funguje. První tři dny jsem používala faktor 30, pak jsem přešla na 15. I když jsem světlý typ, opaluju se dobře a stačí mi nižší faktor. Na obličej ale používám faktor 30 od Clinique a je to rozhodně nejlepší krém na obličej, co jsem zkusila. Loni jsem měla Avéne a i když mi přišel fajn, nesahá tomuhle ani po kotníky. Nejenže mi neucpává póry a nezhoršuje akné, je lehký a příjemný, navíc má krásný finish (haha, teď se cítím jako beauty blogerka), pleť krásně zmatní a zároveň rozzáří. Posledním produktem je krém po opalování od Nuxe, který jsem si kupovala na poslední chvíli a musím říct, že mě mile překvapil. Vůně je dost výrazná, takže pokud upřednostňujete produkty bez parfemace, tohle určitě nebude nic pro vás. Každopádně mně je ta vůně příjemná, krém sám o sobě je skvělý a co se mi na něm líbí nejvíc je to, že se okamžitě vstřebá a pokožka po něm není vůbec mastná. Stačí chvíli počkat a můžete se normálně obléknout, aniž byste měli pocit, že se na vás všechno lepí.


And I can’t start with anything else than tanning products. I already talked about the Alphanova sunscreen in my vlog and I have to say I’m impressed. The lotion is nice, it smells great, it gets absorbed really quick and the skin doesn’t stay sticky. It’s natural and it really works which is a big plus. I used spf 30 for the first three days and then I switched to 15. I’m pale, but I get tanned very easily and I don’t need to use high spf factors. Although I use spf 30 for my face, it’s from Clinique and it’s definitely the best face sunscreen I’ve ever used. I had one from Avéne last year, it was good, but this one is a whole another level. It doesn’t clog my pores and I don’t get pimples from it, it’s light and feels nice on the skin, it also has a beautiful finish (now I feel like a beauty blogger haha), the skin is matte and bright at the same time. The last product is after tanning lotion by Nuxe, I bought it last minute and it was a nice surprise for me. The smell is very intense so if you prefer non-perfumed products, this won’t be the right lotion for you. I like the smell though, the lotion itself is great and what I love about it the most is that it gets absorbed very quickly and the skin isn’t oily which I hate. You just wait for a bit and you can get dressed without getting the clothes glued all over yourself.

Laneige maska na rty

Můj nejoblíbenější balzám na rty už skoro třičtvrtě roku! Kupovala jsem si ho v New Yorku (a teď už ho konečně prodávají i u nás, jupí!), pro jistotu jsem si vzala dva, vždycky mám jeden u postele a druhý v kosmetické taštičce. Takže se mnou samozřejmě musel i na dovču a používám ho tu několikrát denně. Oficiálně je to noční maska, ale používám ho jako běžný balzám a mám díky němu rty pořád krásně vláčné a příjemné. Rozhodně patří mezi moje top 3 kosmetické produkty celkově!


My favorite lip balm that I’ve been using for the past eight months! I bought it in New York (and now they finally sell it in my country as well, yay!), I got two of them and I always have one by my bed and the second one in my beauty bag. So of course it had to go on vacation with me and I’ve been using it multiple times a day. It’s a sleeping mask, but I use it like a regular lip balm and my lips are always nice and soft thanks to it. It’s definitely one of my top 3 holy grail beauty products!

Peeling Caudalie – termální voda Avéne

Moje stálice – peeling od Caudalie, na který jsem naučila všechny svoje kamarádky a všechny si ho nemůžou vynachválit. Během léta je pro mě obzvlášť důležitý, když se pokožka neustále potí a póry se můžou lehce zanést, proto hloubkové čištění nepodcěňuju. Další produkt, který bych ráda zmínila, je termální voda od Avéne, která je skvělá jako osvěžení během horkého dne, obzvlášť, když člověk chodí po rozpáleném městě.


My all time favorite – peeling from Caudalie. I inspired all of my friends to buy it and they all love it. It’s super important to me to exfoliate during summer, the skin is always sweaty and your pores can get clogged easily. Another product I’d like to mention is the thermal water from Avéne, it’s such a nice refreshment during hot summer days, especially if you walk around the city all day.

Gel na obočí Anastasia Beverly Hills – korektor Nars

Sice jsem si na dovču vzala celou svojí kosmetickou výbavu, ale po většině produktů jsem nesáhla ani jednou a když nepočítám řasenku a bronzer, který jsem párkrát použila, když jsme šli třeba někam na véču, používám v podstatě jenom tyhle dva produkty. Na obočí si zakládám a je to jediná část makeupu, bez které bych nevyšla (pořád se odhodlávám k nějaké permanentní metodě, která by mi ušetřila spoustu času, ale zatím jsem nenašla v Česku nikoho, ke komu bych se nebála jít). Už roky na obočí používám tenhle gel od Anastasia Beverly Hills a nanáším ho tímhle štětcem od Benefitu. Je to skvělý produkt, výdrž je parádní (je voděodolný!), snadno se s ním pracuje a má velký výběr odstínů, já používám Dark Brown. Druhý produkt, který bych vypíchla, je korektor od Nars. Nemám dokonalou pleť a vždycky mám na obličeji pár červených jizviček, které potřebuju lehce zakrýt a teď v létě mi místo makeupu bohatě stačí tenhle korektor. Teď mám tmavší odstín Ginger, který si míchám se světlým Chantilly. Jaké jsou vaše oblíbené produkty na léto? 🙂


I brought pretty much all of my makeup with me, but I haven’t used most of my products and if I don’t count my bronzer and mascara that I used a few times when we went out for dinner or something, these are the only products I’ve been using. I’m an eyebrow freak and it’s the only part of my makeup I wouldn’t leave the house without (I’m still thinking about getting something permanent done for my brows, it would be such a time saver, but I haven’t found anyone in the Czech Republic I wouldn’t be scared to go to). I’ve been using the gel from Anastasia Beverly Hills for years now and I use this brush from Benefit with it. It’s a great product, it stays on the skin really well, it’s easy to work with and they have a wide range of shades, I use Dark Brown. Another product I love is the Nars concealer. My skin isn’t perfect and I always have a few red spots on my face that need to get covered, so now during summer when I don’t want to wear makeup, I use this concealer. I have a darker shade Ginger and mix it with lighter shade Chantilly. What are your summer beauty favorites? 🙂

7 comments

Reply

Ale nee, ta spf 15 mi úplně trhá srdce! 😀 Markétko, to je strašně málo 🙁 Nebudu ti sem cpát nevyžádaný rady, ale vážně doporučuju si o tom něco víc zjistit. A kdybys chtěla, tak vyzkoušej La Roche-Posay – mají i úžasnej krém na obličej spf 50+, který póry neucpává. Mimochodem doporučuju i stránky La Roche-Posay, kde píšou i blog a dělají právě osvětu kolem opalování, chránění se před sluníčkem, rakoviny kůže a tak, tak kdyby tě to zajímalo 🙂 opravdu je ale hloupost používat nižší faktor, když už jsi opálená. Kůže potřebuje ochranu pořád.

Reply

Já mám na tohle jiný názor, který určitě nechci nikomu cpát, každý ať jedná tak, jak uzná za vhodné 🙂 Rozdíl mezi spf 30 a 50 je minimální, je to spíš dobrý marketing.

Reply

Moje kožní mi taky potvrdila že rozdíl mezi 30 a 50 není v podstatě žádný, u nás v ČR prý stačí používat faktor 15-20..
Na obličej tu 30. Můžu se zeptat na ten Clinique Sun, je parfémovaný a nenechává bílé stopy na obličeji? Děkuji

Reply

Myslím, že je bez parfemace (je přímo na citlivou pleť) a bílé stopy nezanechává! 🙂

Reply

Markétko, s obočím to mám úplně stejně. Bez namalované obočí si připadám nesvá. Také stále hledám nějaký dobrý salon, kam bych se nebála jít si nechat udělat obočí, ale také jsem žádný takový zatím nenašla…

Reply

Já když jedu na takovouto dovolenou, nepoužiji nakonec nic z dekorativní kosmetiky, takže na tu poslední jsem si ji už ani nebrala a nechyběla mi. Chápu ale, že někdo potřebuje jisté produkty, aby se cítil dobře. Je ale fajn, že malováním se neztrácíš moc čas a užíváš si dovolenou! 🙂

Reply

Market, pokud ti od clinique vyhovuje tenle krém zkus od nich i jiné produkty, na tvou problematickou pleť by ti určitě našli vhodné produkty a poradili. 🙂 Já mám od masek po pleťové vody všechny produkty na čištění a odličování a za všechny bych dala ruku do ohně! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.