Milovníci dobrých snídaní, zbystřete! 🙂 Včera jsem vyzkoušela nový recept na granolu a nejspíš jsem si vytvořila novou závislost. Původní recept jsem našla na Pinterestu a čerpala z téhle stránky, maličko jsem si ho ještě upravila, každopádně je neskutečně jednoduchý a rychlý. Pokud nechcete dlouho scrollovat a recept si překládat, v rychlosti vám ho sepíšu i sem:

Ingredience:
2 hrnky ovesných vloček (já použila jemné bezlepkové)
lžička skořice
špetka soli
6 vrchovatých lžic arašídového másla
1/3 hrnku medu

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. V misce smícháme ovesné vločky, skořici a špetku soli. Do hrnce dáme arašídové máslo a med a na mírném ohni mícháme, dokud se ingredience nespojí v jemnou tekutou hmotu. Tu potom smícháme se suchými ingrediencemi. Pokud je granolové „těsto“ příliš suché, přidáme ještě trochu medu nebo arašídového másla, případně trochu vody. Směs dáme na pečící papír a pečeme 20 minut. Granola by měla být dozlatova upečená a hezky křupavá. Můžeme ji nalámat na kousky a vložit do sklenice. Chutná skvěle s jogurtem, zalitá mlékem, posypaná na ovocné smoothie bowl nebo klidně jako rychlá svačina jen tak. Dobrou chuť! x


Today’s post is dedicated to my fellow breakfast lovers! 🙂 I tried a new granola recipe yesterday and I think I found myself a new addiction. I found the recipe on Pinterest and it’s from this website, I changed it a little bit though and it’s super quick and easy. I’ll shorten it for you guys here:

Ingredients:
2 cups of gluten-free rolled oats
1 tsp cinnamon
a pinch of salt
6 tbs peanut butter
1/3 cup honey

Preheat the oven to 160 degrees Celsius. In a small bowl, mix together oats, salt and cinnamon. On the stovetop, melt the peanut butter and honey together until smooth. Mix wet and dry ingredients, if the mixture isn’t wet enough, add more honey, peanut butter or a little bit of water. Spread mixture on prepared cookie sheet and bake for 20 minutes, until it’s lightly browned and crunchy. Remove it from the oven, let it sit until cooled, break it apart and store in a glass container. It tastes amazing on top of a yoghurt or a smoothie bowl, with a plant-based milk or just like that as a quick snack. Bon appetite! x

12 comments

Reply

Tak to je skvělý! Rozhodně to chci zkusit ♥ Děkujeme za recept Markét!

Reply

Jééé.. vypadá to skvěle! Teď mi nezbývá nic jiného než jít nakoupit ingredience a jít si ji taky udělat 😀 xoxo P.

Reply

Granolu jsem si vždycky chtěla udělat domácí, tak v nejbližší době vyzkouším!

Reply

Mnaaaam, tu musim udelat! Ja si vcera delala bananovou jen na panvicce a moc se povedla, ale diky za recept. 🙂
Sandra

Reply

Market, granola je úžasná, teď jsem dopekla, jednoduché, rychlé, velice chutné. Zítra s nejogurtem a banánem vyzkouším ke snídani:-)
Děkuji za inspiraci. Táňa

Reply

Ahoj Markétko.Dnes jsem zkoušela a je to strašně moc dobré.Jsi úplně úžasná sleduji tě jak na YouTube tak na Instagramu.Vždy když vidím že vyšlo nové video hned se na něj kouknu protože z tebe vyzařuje pozitivní energie.Mám tě moc ráda ❤ a hlavně pokračuj v této tvorbě protože ti to strašně moc jde??.

Reply

Myslím, že by recept měl být celý. Jasně, mě to mohlo taky napadnout, ale mám diky tomuhle celou ruku spálenou od horkého arasidového másla s medem ?
Nechala jsem obě suroviny chvilku rozpustit, nechala chvili vychladit a pak vylila na vločky. Fakt mě nenapadlo, že by to mohlo pořád tak pálit. Ruka mi celá hoří, je oteklá a šíleně moc bolí. Děkuji Markétko ?

Reply

Tak to mě samozřejmě mrzí, snad se ti to brzo uzdraví, ale recept je celý, já jsem směs ani nenechávala vychladit a nespálila jsem se, stejně tak mi nikdo jiný nepsal, že se spálil, takže mi nepřipadá úplně adekvátní mi psát komentář ve stylu, jako bych za to mohla já ?

Reply

Granolu práve teraz robím už tretí krát (recept som na ňu videla len nedávno v tvojom vlogu 😉
Iný recept už ani nebudem skúšať, táto je výborná – pridávam si tam ešte čo mám po ruke a to napr. orechy, kokosové lupienky,chia atd.
Pekný deň 🙂

Reply

Dobrý večer, dnes jsem zkusila, ale jsem zklamaná. Vůbec to není dobre. Škoda toho másla a výborného medu co do toho padlo ??

Reply

Ahojky, hned ten recept skusím. Akorát si musím koupit ingredience. A moc se na to těším.

Reply

Je to skvělý recept! Děkuji. Poraněná slečna nějak špatně manipulovala s tekutou směsí. Má se to jen pomalu přisypávat do hrnce. Ne naopak. Horký med pálí jako prase. Stejně tak olej, máslo, sádlo – je nutné s tím počítat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.