Zrovna jsem po týdnu přijela zpátky domů a pomalu se chystám na to, že zase naskočím do normálního režimu. A protože je 1. ledna, je podle mě ideální čas na tenhle článek. Když jsem si četla svoje loňská „předsevzetí“ – radši to nazývám cíle – ať už tady na blogu nebo v mém diáři, jsem celkem ohromená, na kolika věcech jsem zapracovala, čeho jsem dosáhla a jak se můj život změnil. Rozhodně to byl zatím nejvíc zlomový rok mého života, a troufám si říct, že asi i nejlepší. Proto je mi trochu líto, že už je pryč, ale zároveň se těším na další výzvy, příležitosti a zážitky, které na mě čekají v roce 2019! Klasicky jsem sepsala pár věcí, na které se chci zaměřit letos:

  • Víc blogovat! Když jsem začala točit na Youtube, na blog mi zbývalo čím dál tím míň času, ale když jsem v prosinci kvůli Vlogmas neměla na fotky skoro ani pomyšlení, došlo mi, jak moc mi tenhle můj domov chybí. Tohle je to, co dělám už tolik let a celou dobu to miluju. A i když mě neskutečně baví i tvorba videí, nechci kvůli tomu zanedbávat blog. Působit na několika platformách zároveň je náročné, obzvlášť v tom tempu, které jsem si nastavila, ale miluju to a to je to jediné, na čem záleží. A jsem neskutečně vděčná hlavně vám, že tohle můžu dělat. 
  • Pravidelně cvičit. Tenhle rok jsem tomu upřímně moc nedala. Ze začátku roku to ještě šlo a celkem pravidelně jsem chodila do fitka, ale jak přišlo psaní bakalářky, státnice, svatba, cestování, stěhování, další cestování, další stěhování.. tak šlo cvičení trochu stranou. Na podzim jsem se do toho chtěla zase pustit, ale motivace kvůli všemu nebyla úplně nejlepší a v prosinci jsem toho měla tolik, že jsem necvičila ani jednou. Teď už ale končím s výmluvami a začínám se zase hýbat. Ideálně každý den. Tím nemyslím každodenní intenzivní cvičení, ale různý druh pohybu každý den. Někdy silové cvičení, někdy kardio, někdy jóga a někdy jen procházka. Ale chci to udělat pro sebe, pro svoje zdraví, pro svoje tělo. Nejen, že se cítím neskutečně dobře fyzicky, když pravidelně cvičím, je to pro mě i taková terapie a cítím se mnohem líp i psychicky. Je to takové novoroční klišé, ale věřím, že spousta z vás má tenhle cíl stejný a doufám, že v tom takhle budeme společně! 🙂 
  • Chodit pravidelně na kosmetiku. Asi víte, že jsem se s pletí dlouhé roky trápila. Takže teď, když už jí mám pod kontrolou, chci jí dopřát trochu víc péče. Přiznám se, že na kosmetice jsem byla snad jenom třikrát v životě a na tyhle věci jsem hrozná, pravidelně chodím jen ke kadeřnici – a to až od té doby, co mi jiná kadeřnice vlasy zničila. Líbí se mi pečovat o sebe zevnitř i zvnějšku, takže se prostě musím donutit a chci chodit jednou měsíčně. 
  • Začít zase řídit. Odkládám to už několik let a čím déle neřídím, tím víc se bojím zase sednout za volant. Když jsem si udělala řidičák, jezdila jsem pořád, nebála jsem se jet ani sama do Prahy, nebála jsem se řídit v noci.. a pak jsem z toho najednou vypadla a začala jsem se bát. Takže můj velký cíl je začít na jaře zase pomalu jezdit a překonat ten nesmyslný strach!
  • Procestovat všechny destinace, které mám na bucket listu na letošní rok. 
  • Přečíst minimálně 12 knížek.
  • A můj poslední bod zůstává z loňska stejný – používat svoje platformy rozumně, šířit pozitivní myšlenky, pomáhat a inspirovat. Chci dělat věci, které mi dávají smysl, a které budou mít pozitivní dopady i na životy druhých.

A další cíle si nechám už jen pro sebe <3 Prozraďte mi v komentářích nějaké vaše! 🙂 


We just came back home after our relaxing Christmas week and I’m slowly getting ready to start living my normal productive life. And because it’s January 1 today, I think it’s a good time for a blog post like this. When I was going through my 2018 goals – here on the blog and in my diary, I was just amazed by how much I’ve accomplished, how many things came true and how my whole life changed. It was the best year of my life so far so I’m also a bit sad it’s over. But I’m so excited to see what the new year has to offer, I’m looking forward to new experiences, challenges and opportunities. As usual, I wrote down a few things I want to focus on this year:

  • Update my blog more often. When I started my Youtube channel, I started to have less and less time for my blog, but when I was doing Vlogmas and the last thing I thought about was to take photos, I realized how much I miss this virtual home of mine. This is what I’ve been doing for all these years and I’ve always loved it. And even though I love making videos as well, I don’t want to neglect my blog because of it. Working on multiple online platforms is a lot of work, especially at the pace I decided I want to do it, but I just love it and that’s all that matters. And I’m so thankful to you guys for making this my full-time career. 
  • Workout regularly. I was so bad with my exercise this year. At the beginning of 2018, I was quite regular with my gym workouts, but then my bachelor thesis came, the final exams, our wedding, traveling, moving apartments, more traveling and moving again.. so I just wasn’t in the mood I guess. I wanted to get back on track last fall, but I just wasn’t motivated enough and then I was so busy in December that I wasn’t exercising AT ALL. So I thing that’s enough and I’m done with all the excuses and I’m gonna move my body every day. And I don’t mean crazy workouts, I want to mix it up – cardio, weights, yoga, sometimes just a quick walk outside is enough. But I want to do that for my body, for my health. When I workout regularly, I feel so good physically but also mentally. It’s such a cliché, but I believe that a lot of you have the same goal so we can all cheer for ourselves together 🙂 
  • Get a facials done regularly. You probably know I went through hell with my skin. So now when I finally have it under control, I want to take care of it even more. I have to admit I had facials done like three times in my whole life so I’m super bad at this – the only thing I get done regularly is my hair and I started with this after a hairdresser totally damaged my hair. I love taking care of myself from the inside and from the outside so I just have to force myself and I want to go to a cosmetician once a month.
  • I want to start driving again. I’ve been postponing this for a few years now and the more years go by, the more I’m scared to start with it again. When I got my drivers license, I was so into it, I wasn’t afraid of driving to Prague by myself, I wasn’t afraid of driving at night.. but then I just stopped doing it and I started being afraid. So this is a big goal of mine for this spring, to overcome my fear and start driving!
  • Travel to all the destinations I wrote down for this year.
  • Read at least 12 books.
  • And the last point is pretty much the same as last year – I want to work with my platforms wisely, share positive thoughts, help others and inspire. I want to do meaningful things that will influence others in a positive way. 

And I’ll keep the rest of my goals for myself <3 Let me know what you guys want to achieve this year in the comments! 🙂

11 comments

Reply

Krásný článek jako vždy Markét. Máš asi úplně stejné nebo alespoň podobné #goals jako já. Snad se ti vše vyplní a budeš se jen a jen zlepšovat v tom co děláš, ikdyž já myslím že už jsi nejlepší. Krásný Nový rok.

Reply

Moc krásný článek, přeji ti, ať se ti všechny tvé cíle splní! Já jsem si letos dala za asi největší a nejdůležitější předsevzetí pořádně se o sebe starat, protože jsem na to loni docela kašlala a mému tělu včetně pleti se to moc nelíbilo, takže jsem se ponaučila a tento rok si dám víc záležet. Pak bych chtěla víc cestovat, koupit si vysněné auto, víc číst, cvičit a pořídit si pejska, co je mým snem už snad od dětství. Přeji ti krásný nový rok ♥

Reply

Markét 🙂 krásný článek! Líbí se mi, že máš rozumné cíle a víš, co chceš. Přeji ti, aby se ti vše, co si přeješ vyplnilo a aby byl pro tebe rok 2019 jen šťastný a pohodový, plný nových zážitků a hlavně hodně štěstíčka a zdravíčka 🙂
Já už si předsevzetí (cíle), nedávám , protože mám pocit, že potom to stejně nesplním a jsem z toho akorát zklamaná, ale vždy mám v hlavě takové tipy, nápady a menší cíle, co bych chtěla. Například, stejně jako ty, bych chtěla přečíst 12 knížek jako ty.

Reply

Dobrý den, Markét, prosím, v jaké velikosti si objednáváte kalhoty Stradivarius? Váhám nad XS a S, většinou mi seděla stejná velikost, co máte vy, děkuji.

Reply

Mám ze Stradivarius jen jedny a mám je v Sku 🙂

Reply

Děkuji a ze Zary – spíš 34 nebo 36? Zkusím vše objednat, obchody mám trošku “ z ruky“, tak uvidíme : )

Reply

Ahoj musim říct, že některé cíle máme shodné a to cvičení, cestování a více se o sebe starat. Jinak od zítřka začínám psát bakalářskou práci, chtěla bych si pořídit dobrý foťák a začít více fotit , také se jako ty soustředím na pozitivní myšlení a vše co se toho týká a tak bych se toho chtěla více držet a odprostit se od toho negativního. Snad nám to i pomůže konečně k vytouženemu miminku. Jinak ti přeji krásný rok plný štěstí .

Reply

Jo, taky jsem si nastavila to pravidelný cvičení a pohyb a z úplně stejných důvodů jako ty. Člověka se pak prostě cítí líp, než když jen sedí na zadku. Blogovat chci taky a hodně! 🙂
Držím ti pěsti s tím řízením, ale to zvládneš, když už jsi s tím jednou neměla problém ♥

Reply

Prozradis nam, kam pocestujes tento rok?

Reply

Ty jsi skvela, hodně věcí mám podobně 🙂
Sarushef blog</

Reply

Pěkný seznam, držím palce, ať se daří jej postupně plnit! A hlavně držím palce s tím řízením – sama jsem stejný cíl měla loni a postupnějsem opravdu začala a odbourávala strach 🙂 Teď už je to prakticky tam, kde to kdysi bývalo, jen teď v zimě moc nejezdím, to ještě strach mám, ale když bylo sucho, jezdila jsem několikrát do týdne a strach už prakticky zahodila 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.