IMG_4334

Ze Santorini mi zbývá už jen pár posledních fotek a část z nich mám pro vás dneska! Je to mix fotek z dalších dvou dnů, kdy jsme měli půjčené auto a projížděli ostrov. Ve čtvrtek jsme se znovu zastavili na rychlý oběd ve Falafelandu a pak pokračovali na Red beach, kde jsme se ale zdrželi jenom chviličku. I když je pláž krásná, bylo tam na nás až moc lidí a málo prostoru na ležení – a já potřebovala být schovaná spíš ve stínu kvůli spálenému obličeji, takže jsme se tam jen porozhlédli a pokračovali na další pláž.  


I only have a few photos left from our honeymoon and today I'm gonna show you some of them! It's a mix of photos from the next two days we had the car and were exploring the island. On Thursday we made a quick stop at Falafeland for lunch and then continued to the Red beach, but it was super crowded and not really our cup of tea so we just looked around and went to another beach. 

IMG_4338iIMG_4341

plavky Asos (bohužel vyprodané, ale tyhle nebo tyhle jsou hodně podobné), kraťasy Bershka, klobouk HM

Black beach! Pokud hledáte bílé pláže s křišťálově čistou vodou, Santorini asi nebude ten nejideálnější ostrov, protože je sopečného původu a všechny pláže jsou černé – což jim ale samozřejmě neubírá na kráse. Na téhle černé pláži bylo podstatně míň lidí, takže jsme tam strávili zbytek odpoledne. Při cestě zpátky do Oiy jsme se zajeli podívat ještě k majáku Akrotiri, kde jsou prý nádherné západy slunce – ale měli jsme takový hlad, že jsme západ oželeli a jeli na večeři, haha.


Black beach! If you're into white beaches and crystal clear water, Santorini probably won't be the place for you because the beaches are black – but still super beautiful. This black beach was a lot less crowded so we spent the rest of the afternoon there. On our way back to Oia we made a quick stop at Akrotiri, we wanted to wait for the sunset but we were so hungry we decided to skip it this time, haha.

IMG_4335i

V pátek jsme hned ráno vyrazili do městečka Pyrgos, které nás naprosto okouzlilo. Je to tam jako z pohádky – stačí zabočit z hlavní turistické cesty a procházíte se úplně sami uzoučkými bílými uličkami, po cestě najdete jen pár roztomilých obchůdků se suvenýry. I když jsme podle recenzí čekali, že tam turistů bude málo, bylo jich tam dost (asi jako na celém Santorini v hlavní sezóně), ale kouzlo toho místa nám to určitě nezkazilo!  


On Friday morning we went to Pyrgos and we fell in love with it! It's a small town that feels like fairy-tale, if you don't walk on the main street, you're walking completely alone on these cute little white streets, there are also some pretty souvenir shops in the city. Even though we expected a lot less tourists there (you just can't avoid that anywere during high season), the atmosphere of this place was still just amazing. 

IMG_4358 IMG_4346 IMG_4352 IMG_4347 IMG_4350i IMG_4363 IMG_4362 IMG_4354i

Z Pyrgosu jsme měli namířeno na Perissu, ale protože jsme špatně odbočili a nechtělo se nám otáčet, vyjeli jsme až na nejvyšší horu Santorini a užili si krásný výhled. Jen pro upřesnění, Santorini je vážně maličký ostrov, z jednoho konce na druhý přejedete za půl hodinky a nejvyšší hora nemá ani 600m. 


Then we wanted to go to Perissa, but we took the wrong turn and we decided to go up the highest mountain of Santorini and enjoyed the view. Just to be clear, Santorini is a tiny little island and it takes like 30 minutes to get from the one side of the island to the other and the highest mountain is not even 600m high. 

IMG_4366 IMG_4377 IMG_4365

Kolem oběda jsme dorazili do Perissy a naší první zastávkou byl oběd (jak jinak:D) v restauraci Tranquillo. Jídlo tam bylo naprosto neskutečné a kdybychom bydleli v téhle části ostrova, asi bychom tam strávili půlku líbánek 🙂 


We got to Perissa around lunch time so our first stop was Tranquillo restaurant. The food there was absolutely incredible and if if we stayed at this side of the island, we would have spent half of our honeymoon there 🙂

IMG_4374 IMG_4371i

Zbytek odpoledne jsme strávili na pláži, četli jsme si, jednou jsem si vlezla do moře (jednou za celou dovolenou.. už asi fakt stárnu, haha) a je dost možné, že na chvíli jsem i usnula. 


We spent the rest of the afternoon at the beach, read books, I went to the sea (once! during the whole vacation.. I think I'm getting old, haha) and I probably fell asleep as well. 

IMG_4380

Nemohli jsme odolat a než jsme se vydali na cestu zpátky do Oiy, dali jsme si večeři v Tranquillo. Zkusila jsem jejich cizrnový salát a i když se mi to nikdy nestává, nemohla jsem ho ani dojíst, jak obrovská porce to byla. Každopádně byl vážně výborný!

Užijte si zbytek dne! xx


And we couldn't help ourselved and before we went back to Oia we had an early dinner at Tranquillo again. I tried their chickpea salad and eventhough it's what I never do, I couldn't finish it. It was soo huge. But super tasty though! 

Enjoy the rest of the day babes! xx

15 comments

Reply

Wau skvele fotky aj tá červená pláž, ale ani ja nemam rad, ked je to niekde "hlava na hlave". My sa chystáme na Tenerife a tam sú tiež čierne pláže, keďže je tam sopka Teide tak sa strašne tešíme 🙂

 

http://www.sinnamona.blogspot.com

Reply

Wow, to vypada krasne! To hned dostavam chut vydat se na dovcu. 

Sandra

Reply

Pane jo! Nádhera hned bych tam zavítala. Ty fotky jsou opravdu překrásné a mají výbornou atmosféru. Budu se těšít na další článek nebo video. Měj se krásně!! 🙂

Reply

Krásný článek Markétko, jde vidět, že dovolená byla opravdu parádní, v Řecku jsem ještě nebyla, takže mám alespoň další destinaci, kam se podívat ☺️ Outfitové fotky jsou všechny krásné jako vždy! Máš úžasný jemný, decentní vkus pro módu. Jednoduché lehce kombinovatelné věci, no prostě úžasné! ❤️ Chtěla jsem se zeptat, ten hořčicový top/body (nevím, co to je) je odkud prosím? ☺️ Zaru už jsem sjela na netu a tam jsem ho nenašla. Děkujuuuu ❤️ … a přeju pohodové stěhování do Prahy! 

Reply

Mockrat dekuji ❤️:) Tilko je prave ze Zary :/ 

Reply

Krásné fotky ! Na každé ti to moc sluší ♥ Pláž vypadá moc krásně, nemůžu se dočkat naší dovolené do Dubaje ♥ Budu se těšit na další krásný článek 🙂

Reply

Děkuju 🙂 Moc si to užijte! 🙂 x

Reply

Wau, opravdu nádherné fotky. Do Řecka se mám taky určitě v plánu podívat, obzvlášť na Santorini 🙂 Pokud by tě zajímaly i jiné kouty světa, mrkni na můj blog Life with Carol 🙂

Reply

Ahoj Markétko, asi jsem se rozhodla, kam bych jednou chtěla já jet na líbánky :-*! Krásné fotky, závidím! A jak jinak, na každé fotce ti to mooc sluší :-)! Chtěla jsem se zeptat, co máš za Iphone? 7 plus nebo 8 plus? Jaké jsou z něj fotky? Jsi s ním spokojená :-)?

Reply

Dekujii 🙂 Mam 7 plus a foti skvele 🙂

Reply

Ty jsi stejně úžasná, že odpovídáš na všechny komentáře ?! Já se vždycky hrozně těším, že mi odpovíš, protože se mi spíš stávalo, že blogerky a youtuberky neodpovídají a to tě pak tak demotivuje reagovat na články/videa ?. Ale ty jsi skvělá a moc si tvé reakce vždy vážím ?! Přeji krásný den Vám oběma ??!

Reply

Dělám, co můžu, ale odepisovat úplně na všechno už bohužel taky není v mých silách – a tím se tedy zastávám i ostatních blogerek, těch zpráv a komentářů je vážně ohromné množství a kdybychom měly reagovat na všechno, nedělaly bychom celé dny nic jiného 🙁 Což je něco, co mě dost stresuje, protože bych vážně na všechno odepisovat chtěla. A samozřejmě chápu to i z vašeho pohledu, že když obětujete ten čas, napíšete zpětnou vazbu a reakce žádná, že to taky není ideální 🙁 xx ?

Reply

Krásné místo! A ty tvoje nádherné vlasy…strašně moc ti to na fotkách sluší <3

Reply

Ahoj, prochazím tvuj blog a máš opravdu krásný fotky:)muzu se zeptat v jakym programu nebo filteru je upravujes?dekuji

Reply

Ahoj, v Lightroomu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.