Včera večer jsem měla chuť na něco sladkého, a protože jsem doma měla domácí jablíčka a všechny potřebné ingredience na perník, trochu jsem zaimprovizovala podle sebe a výsledek mě moc mile překvapil! Proto jsem se rozhodla se s vámi podělit o recept. Je to taková zdravá a bezlepková verze, já osobně mám radši méně sladké dezerty, ale pokud jste zvyklí na klasiku, určitě přidejte víc medu nebo nějaký cukr 🙂 Myslím, že by perfektně chutnal i s čokoládovou polevou, já bohužel zrovna doma žádnou neměla, tak jsem ho jen ozdobila strouhaným kokosem. A teď už k ingrediencím:

2 hrnky pohankové mouky
kypřící prášek do perníku
2 lžíce kakaa
cca lžička skořice, přidala jsem i trochu perníkového koření
1 hrnek mandlového mléka
3 lžíce kokosového oleje
1 vejce
3 vrchovaté lžíce medu
2 nastrouhaná jablka

Vše smícháme, nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný) a pečeme na 180 stupňů 30 minut. Tohle množství těsta bylo akorát na jeden menší plech.

Dobrou chuť <3


I was craving something sweet yesterday, and because I had some apples and all the ingredients that I needed for a gingerbread cake, I tried to improvise and I was very happy with the result so I thought I could share the recipe with you. It’s a healthier and gluten-free version, I personally prefer less sweet desserts, but if you’re more of a sweet-tooth, definitely add more honey or some sugar 🙂 I think it would taste amazing with some chocolate on top, but unfortunately I didn’t have any so I sprinkled the cake with some shreded coconut instead. And now onto the ingredients:

2 cups buckwheat flour
gingerbread baking powder
2 tbsp cocoa
1 tsp cinnamon, I also added some gingerbread spices
1 cup almond milk
3 tbsp coconut oil
1 egg
3 tbsp honey
2 shreded apples

Mix it all together, pour the dough on a baking sheet and bake at 180 C for 30 minutes. This amount was perfect for a smaller baking tray.

Bon apetit <3

21 comments

Reply

Mňam, teď mám teda chutě! 😀 Díky za recept, vypadá to fakt skvěle <3

Reply

Určitě vyzkoušej! <3

Reply

Ahoj Markétko, moc děkuji za recept a chci se zeptat, jestli můžu místo pohankové mouky použít špaldovou<3

Reply

Podle mě určitě 🙂 x

Reply

Ahooj, super recept ďakujem za tip ?. Dá sa nahradiť pohanková múka aj inou?

Reply

Ahojky, určitě jo 🙂 Třeba nějakou celozrnnou nebo třeba mix hladké a polohrubé. x

Reply

Tyjo, to vypadá dobře! Já jsem zvyklá péct klasickou verzi, ale tu zdravější bych určitě někdy mohla vyzkoušet, snažíme se teď jíst zdravěji! 🙂 Akorát asi nahradím mandlové mléko normálním, snad to nebude problém 🙂

Reply

Myslím, že určitě nebude 🙂 x

Reply

Ahoj, vdaka za recept, vyskusam, tiez mame teraz doma vela jablk a zboznujem pernik 🙂 Len sa chcem opytat, na kolko stupnov si ho piekla?
A chcem ti aj podakovat za posledny vlog o koronaviruse, je obdivuhodne ze v takej situacii natacas video, mne osobne pomohlo zmenit pohlad na koronavirus, videla som, ze sa to da zvladnut a ze to nemusi byt take nebezpecne…preto sa uz tak nebojim nakazy a citim mensiu uzkost.
Zelam pekny den 🙂

Reply

Ahojky, na 180 stupňů 30 minut, je to tam napsané 🙂 <3 A jsem moc ráda, že na tebe video takhle zapůsobilo, to byl jeden z mých záměrů 🙂 Krásný den

Reply

Hned jak jsem viděla článek, neodolala jsem! 😀 Perník je hotový a doma se po něm zaprášilo, ještě jsem přidala tu čokoládu a je opravdu vynikající – děkujeme za recept. :))

Reply

Hned jak jsem viděla článek, neodolala jsem! 😀 Perník je hotový a doma se po něm zaprášilo, ještě jsem přidala tu čokoládu a je opravdu vynikající – děkujeme za recept. :))

Reply

Tak to jsem moc ráda! <3

Reply

Jů, na tohle jsem čekala! Děkuji, že sdílíš a o víkendu na to vlítnu 😀 🙂

Reply

Pak dej vědět, jak chutnal! <3

Reply

Markétko, měla bys prosím nějaké tipy jak si přitáhnout peníze pomocí zákonů přitažlivosti? Přijde mi že v tomhle to u mě moc nefunguje, nebo možná jsem málo trpělivá, ale už od začátku roku si preji hojnost, a pořád nic 🙁 možná je to i tím že na tomhle mi hodně záleží. Pak nastane situace kdy se mi jenom něco mihne hlavou ( třeba že bych si dala čokoládu, a za pár minut ji dostanu od neznámého člověka v práci) na peníze se snažím myslet pořád, nějak to podpořit, ale zatím nevidím žádný výsledek a nevím jestli se mám snažit dál, nebo jak na to. Rádi bychom si koupili byt, tak by se větší hojnost rozhodně hodila. Jak na to, prosím?

Reply

Kočko, podle toho, jak to píšeš, se upřímně ani nedivím, že ti to nefunguje. Je z tebe hrozně cítit úzkost, soustředíš se na nedostatek a na to, že to nejde a proč to nejde. Musíš se maximálně uvolnit 🙂 Zkus se cítit tak, jakože peníze máš, snadno proudí do tvého života, necítíš kolem peněz vůbec žádný stres a vítáš je do svého života. Vciť se do toho, jako by to už TEĎ byla skutečnost. Píšeš, že na peníze myslíš pořád – když ale žiješ v hojnosti, nemyslíš na ně skoro vůbec, protože jsou přirozenou a jednoduchou součástí tvého života. Nemusíš se „snažit“. Prostě vyšli přání a věř, že se o to Vesmír postará, a fyzicky udělej všechno pro to, abys tomu šla naproti 🙂 Samozřejmě ti peníze nespadnou z nebe, ale třeba ti najednou přijde do cesty zajímavá pracovní nabídka, nějaký projekt, nápad.. Hlavně se nesoustřeď na to, že to nefunguje, tím si je od sebe jenom odháníš 🙂 x

Reply

Ahoj Markétko, díky za recept obdivuji tě už dlouho a pouštím si tvoje videa třeba 5x za sebou hrozně mě baví těším se na další. Díky!
Jana

Reply

Tak to vypadá fakt skvěle! Přitom je to tak jendoduché, miluju takové recepty <3

Reply

Mňam vypadá to báječně! Ráda také vyzkouším tento recept!

Reply

Pohanková múka mi vždy stojí v skrini a radšej pri pečení siahnem po inej alebo ju kombinujem. Tento recept mi dodal odvahu urobiť koláč len z pohankovej múky a bol výborný. Ďakujeme 🙂 Pozdravujem celú rodinku, Markétka si veľmi inšpiratívna žena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.